Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αθώοι οι αγρότες που είχαν συλληφθεί στο Βέλο


Αθώοι κρίθηκαν από τα δικαστήρια της Κορίνθου οι τέσσερις αγρότες που είχαν συλληφθεί κατά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Από νωρίς πολλοί ήταν οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς του κατηγορουμένους και κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα.

Με τη λήξη της δίκης οι συγκεντρωμένοι αγρότες αποχώρησαν ειρηνικά από το χώρο του δικαστηρίου και δήλωσαν πως θα ενισχύσουν το μπλόκο, ενώ τόνισαν πως δεν έχουν πρόθεση να ταλαιπωρήσουν κανέναν πολίτη και δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Σειρά επαφών των αγροτών με πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα στην Αθήνα

Στην Αθήνα βρίσκονται εκπρόσωποι των αγροτών από τα 34 μπλόκα στη χώρα, καθώς έχουν στη Βουλή συναντήσεις με επικεφαλής και εκπροσώπους των κομμάτων.
Θεωρούμε επιεικώς απαράδεκτη, προκλητική και σχεδόν εμπρηστική τη στάση του Πρωθυπουργού να αρνηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγροτιάς, δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με την οποία πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις διαδοχικές συναντήσεις των αγροτών στη Βουλή.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν επίσης με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και τον αναπληρωτή Τάκη Ρήγα.

Ο υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος συναντήθηκε με τους αγρότες, γνωστοποίησε ότι το αίτημα του κόμματός του για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά θα διεξαχθεί τελικά στις 26 Φεβρουαρίου και τόνισε για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους αγρότες.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες προκειμένου να μπορούν να καλλιεργήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία των αγροτών.

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό υπάλληλο της τρόικας που αρνείται να συναντηθεί με του αγρότες και προανήγγειλε πρωτοβουλία του κόμματός του για σύγκλιση των αρχηγών της αντιπολίτευσης -εκτός της Χ.Α.- προκειμένου να παρουσιάσουν κοινή πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...