Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

“Οσπρια στο τραπέζι σας μ' ένα κλικ”

Diversity in dry common beansImage via WikipediaΜ' αυτό τον τίτλο, στη σελίδα 38 της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2011, ξεκινάει το αφιέρωμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την πώληση των αγνών αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά δική μας παραγωγής, κατευθείαν στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός εμπόρου ή μεσάζοντα, μέσω του ίντερνετ και της ιστοσελίδας μας www.kontogiannis.eu.

Το δημοσίευμα της δημοσιογράφου κ. Ελένης Βέργου, μέρος αφιερώματος για τους “αγρότες που μπήκαν στα χωράφια του ίντερνετ”, ξεκινάει λέγοντας πως ο κ. Χαράλαμπος Κοντογιάννης από τα Φάρσαλα είναι ένας από τους πρώτους αγρότες που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το… Διαδίκτυο ως εργαλείο στη δουλειά τους.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στους μεσάζοντες λέγοντας πως «Παλαιότερα οι αγρότες δεν μπορούσαν να πουλήσουν μόνοι τους το προϊόν τους. Πάντα υπήρχε ένας μεσάζοντας, που με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να παρακαμφθεί», λέει στον «Ε.Τ.» ο κ. Κοντογιάννης. Οπως αναφέρει ο καλλιεργητής, η πώληση αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς δεν συμφέρει μόνο τους ίδιους αλλά και τους καταναλωτές: «Εμείς μπορούμε να διαθέσουμε το προϊόν μας λίγο πιο ακριβά από ό,τι θα το δίναμε στους μεσάζοντες και οι καταναλωτές να το παίρνουν λίγο πιο οικονομικά από ό,τι από κάποιον έμπορο. Η παραγγελία τους πηγαίνει κατευθείαν στο σπίτι και τελικά όλοι είναι ευχαριστημένοι». Τέλος περιγράφει το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους καταναλωτές για να αγοράσουν προϊόντα μας “Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, το μεγαλύτερο…δέλεαρ για τους καταναλωτές είναι ότι ξέρουν από πού προέρχονται τα προϊόντα που βάζουν στο τραπέζι τους. «Δεν είναι και λίγοι αυτοί που “βαφτίζουν” ελληνικά διάφορα αγαθά που έρχονται από άλλες χώρες. Οπως και να το κάνουμε, το ελληνικό είναι πιο αγνό, πιο νόστιμο και οι πελάτες ξέρουν τι τρώνε», αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική και σιγά σιγά αυξάνεται. Προσωπικά παράγω φακές, ρεβίθια, φασόλια, μέλι και λίγο κρασί. Ο κόσμος δεν φοβάται ότι έχω χρησιμοποιήσει φυτοφάρμακα που μπορεί να βλάψουν την υγεία τους. “

Enhanced by Zemanta

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...