Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για τα αγροτικά προϊόντα και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Σύσκεψη με τους Προέδρους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των πέντε νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής όπως και το συνεταιριστικό κίνημα. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, παρόντος του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα Γιώργου Ούστογλου και συμμετείχαν οι Πρόεδροι των ΕΑΣ: Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός, Καβάλας Κωνσταντίνος Λεπίδας, Ξάνθης Κωνσταντίνος Χατζηελευθεριάδης, Δράμας Θεόφιλος Παπαδόπουλος και Έβρου Λάζαρος Κιτσικίδης.

Οι συμμετέχοντες σχολίασαν ότι η σύγκλιση της σύσκεψης, που αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία, αλλά και η μέχρι τώρα αυτοδιοικητική πορεία του Άρη Γιαννακίδη αναδεικνύουν το πραγματικό του ενδιαφέρον για έναν σημαντικό παραγωγικό φορέα της περιοχής, τον αγροτικό. Στο πλαίσιο του διαλόγου τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με την αναπτυξιακή προοπτική αγροτικών προϊόντων της περιοχής, την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας αλλά και το ενδεχόμενο ανασυγκρότησης των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Γιαννακίδης εξήγησε ότι κατετέθησαν προτάσεις, με στόχο τη συμμετοχή των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών στη διαβούλευση για την ψήφιση του νέου νόμου περί αναδιάρθρωσης των συνεταιρισμών. «Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ενώσεις σχετίζονται και με την καθημερινότητα, όσον αφορά σε αποζημιώσεις των προϊόντων, τα οποία διαχειρίζονται, αλλά και τις υποδομές που είναι αναγκαίες να γίνουν.
 
Κατετέθησαν προτάσεις σε αναπτυξιακό επίπεδο όπως και κάποιες άλλες τις οποίες αν κατηγοριοποιήσουμε αφορούν στη βιομάζα και τη χρήση και αξιοποίηση των ενεργειακών φυτών, τη γεωθερμία, αλλά και τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων, κύρια των διατροφικών.
 
Θεωρώ ότι η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, ακούσαμε τους προέδρους και η συγκεκριμένη ήταν μια πρώτη επαφή μαζί τους». Ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της επικοινωνίας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και υποσχέθηκε ότι «θα επιδιώξουμε τον απόλυτο συγχρονισμό, ώστε να επιλύουμε προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως θα δούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την ταυτότητα των αγροτικών προϊόντων της περιφέρειάς μας» κατέληξε.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. «Ήδη προετοιμάζουμε τη θεματολογία που έχει σχέση με το καλάθι των τοπικών προϊόντων. Σε υπηρεσιακό επίπεδο γίνεται όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες».
piazzadelpopolo.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...