Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Στον εισαγγελέα καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις για δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης

Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης απέστειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες για αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του υπουργείου και διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν τις πρακτικές των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας που χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.
Σε δήλωσή της, η κ. Μπατζελή τόνισε:
«Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος.
»Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...