Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Oπισθοχώρηση για τη φορολόγηση σε στάνες και μαντριά

Λίγες ώρες πέρασαν από τη στιγμή που κατατέθηκε η ερώτηση 24 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων και το Υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να αποσύρει συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, δεν θα φορολογηθούν οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη, όπως θερμοκήπια, στάνες, αποθήκες γεωργικών μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης αναφέρονται τα εξής: «Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν».

Νέα εστία ευλογιάς σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Καλοχώρι

Νέα εστία ευλογιάς σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Καλοχώρι Νέα εστία ευλογιάς επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην περιοχή του Καλοχωρίου. 

Όλα τα ζώα της μονάδας, τριακόσια πρόβατα και 35 γίδες, θα θανατωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δύο προηγούμενες θετικές εστίες βρίσκονταν στην ίδια περιοχή και τα ζώα τους (230) θανατώθηκαν.

Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε ύποπτη στην ευλογιά εκμετάλλευση προβάτων με 340 ζώα, η οποία ερευνάται.

Θ.Τσαυτάρης: Kατοχυρωμένη η ελληνική φέτα και στην αγορά του Καναδά

O κ. Τσαυτάρης προανήγγειλε νέο κανονιστικό πλαίσιο προκειμένου να κατοχυρωθεί και η ελληνική προέλευση γάλακτος

Με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα εκτιμά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ότι έκλεισε ο πρώτος σημαντικός γύρος διαπραγματεύσεων με τον Καναδά αναφορικά με την κατοχύρωση της παραγωγής φέτας ως ελληνικό προϊόν.

Όπως εξήγησε ο υπουργός στην Βουλή, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου, ο Καναδάς «σεβάστηκε» τις θέσεις της Ελλάδας και εξήγησε ότι «η οριστική διασφάλιση του προϊόντος στον Καναδά μας ενδιαφέρει γιατί θα αποτελέσει πρόκριμα για τις ΗΠΑ και τη Ρωσία».

Ειδικότερα, είπε ότι το προϊόν «είναι κατοχυρωμένο εντός της ΕΕ ήδη από το 2007 δεν ισχύει όμως το ίδιο και τις χώρες εκτός ΕΕ όπως είναι ο Καναδάς» και πρόσθεσε ότι μετά «τις πρώτες διαπραγματεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Καναδά επετεύχθη:

1. Η διάθεση του προϊόντος περιορίζεται στον Καναδά

2. Απαγορεύεται στον Καναδά να το πει φέτα μπορεί να πει τύπου ή style φέτας όπως επίσης να αναγράφει στην συσκευασία ότι είναι καναδικής προέλευσης προϊόν.

3.Απαγορεύονται παραπλανητικές συσκευασίες που παραπέμπουν σε Ελλάδα όπως ελληνική σημαία , Ακρόπολη κίονες κ.α.»

Σημείωσε τέλος ότι «το προϊόν είναι κατοχυρωμένο  στα σύνορα ΕΕ και πλέον στα σύνορα του Καναδά. Μας ενδιαφέρει η τελική διασφάλιση στον Καναδά καθώς θα αποτελέσει πρόκριμα για ΗΠΑ, Ρωσία κ.α. Δεν θα αφήσουμε το προϊόν χωρίς προστασία».

Πέραν αυτού, ο κ. Τσαυτάρης προανήγγειλε νέο κανονιστικό πλαίσιο προκειμένου να κατοχυρωθεί και η ελληνική προέλευση γάλακτος. Δεσμεύτηκε πως «Για να ονοματίσει κάποιος ελληνικό το γάλα θα πρέπει να είναι εδώ οι αγελάδες, να βόσκουν εδώ, να παράγεται εδώ το γάλα και να παστεριώνεται εδώ».

ΠΑΣΕΓΕΣ: Κινητοποιήσεις για το φόρο στα αγροτεμάχια

Αντιδρά καθώς οι αγρότες αγροτικός κόσμος έχουν χάσει πάνω από 2 δισ.
Για σημαντική οικονομική επιβάρυνση των αγροτών, από το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων, κάνει λόγο η ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών), αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων. 

Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, ο αγροτικός κόσμος έχει ήδη υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη παραπάνω από 2 δισ. ευρώ και με τα όσα προβλέπονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου υποχρεώνεται να καταβάλλει περίπου άλλα 700 εκατ. ευρώ.
 
«Ας γνωρίζουν καλά οι κυβερνήσεις και όσοι μέσω αυτών υλοποιούν αυτούς τους σχεδιασμούς ότι θα βρουν σύντομα απέναντί τους σύσσωμο τον αγροτικό κόσμο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προστίθεται πως το εν λόγω σχέδιο νόμου θα οδηγήσει στην εξουθένωση των αγροτών και στη συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα.

Κάλεσμα στο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 4 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας

Tο σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων είναι πλέον γεγονός. Ένα σχέδιο νόμου κόλαφος για όλους τους κατόχους αγροτεμαχίων, που βάζει την ταφόπλακα στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο. Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανατροπής της ψήφισης αυτού του εκτρώματος που μας επηρεάζει όλους. Σας θέλουμε αρωγούς και συμπαράστασης σε αυτή υ\την προσπάθεια. Να λείψει κανείς. 

Ζητάμε να αναστείλετε τις δραστηριότητες σας κατά τη Δευτέρα 4-11-2013, και να συμμετάσχετε δυναμικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που οργανώθηκε.

Όλοι μαζί λοιπόν δυναμικά στο Hράκλειο, πλατεία ελευθερίας 4-11-2013 και ώρα 10:30 να αποτρέψουμε την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Μας αφορά όλους.

αγροτικό  τμήμα  Συ.Ριζ.Α.   Λασιθίου

Τα τελευταία 30 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., υπηρετώντας  κάθε  είδους  συμφέροντα  σε  βάρος  των  αγροτών, οδήγησαν  στην  αποδιάρθρωση  του  πρωτογενούς  τομέα  και  στην ερήμωση  της  υπαίθρου
Μετά την απαράδεκτη εκτίναξη του κόστους παραγωγής λόγο συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών (Αύξηση φ.π.α. στα αγροεφόδια , αύξηση αγροτικού ρεύματος ,υπερδιπλασιασμός στις τιμές των λιπασμάτων κ.λ.π.) που στερούν την δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης της αγροτικής δραστηριότητας .
Μετά τις βάρβαρες περικοπές σε όλες τις κοινωνικές και υποστηριχτικές υποδομές.
Μετά την ουσιαστική διάλυση οποιασδήποτε ερευνητικής δομής.
Μετά το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας που παρά τα όποια προβλήματα ήταν ένα στήριγμα του αγροτικού κόσμου .
Μετά την κλοπή του εισοδήματος των αγροτών μέσω και της μείωσης επιστροφής φ.π.α.
Μετά την νομιμοποίηση της ασυδοσίας των μεγάλων αλυσίδων εμπορίας τροφίμων να επιβάλουν τον τρόπο διακίνησης και εμπορίας που τους βολεύει
Μετά την συρρίκνωση των ακαθάριστων εσόδων των παραγωγών λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό .
Μετά από όλες αυτές της μεθοδεύσεις για την επίτευξη του στρατηγικού τους στόχου
που δεν είναι άλλος από τη χρεοκοπία της μικρομεσαίας αγροτιάς ώστε η γη να περάσει σε μεγάλους γαιοκτήμονες . Πιστοί  στην  εφαρμογή  των νεοφιλελεύθερων  πολιτικών  της ΚΑΠ,
Πιστοί  στα  Μνημόνια  και  στις  επιταγές  της ΤΡΟΙΚΑ, επιχειρούν να βάλουν  χέρι  στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΓΗ, μέσο της φορολόγησης  των αγροτεμαχίων .
Οι αγρότες γνωρίζοντας και την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων σε άλλους  κλάδους συμπολιτών τους και θεωρώντας τους και αυτούς εν δυνάμει αγρότες για να επιβιώσουν  μια επιλογή έχουν, να αντιδράσουν εμποδίζοντας όχι μόνο την περεταίρω εξαθλίωση της ζωής τους αλλά και την προστασία του δικαιώματος των συμπολιτών τους να διατηρήσουν ένα κομμάτι γης που κληρονόμησαν από τους γονείς τους η αγόρασαν οι ίδιοι σε παλιότερες  εποχές.
Για τους λόγους  αυτούς Θεωρούμε ότι , η φορολόγηση των αγροτεμαχίων όπως και η υπαγωγή των παραγωγών αγροτικών προϊόντων σε καθεστώς τήρησης λογιστικών βιβλίων , είναι βάρβαρες πράξεις οι οποίες στρέφονται κατά των τελευταίων εναπομεινάντων αγροτών στην ύπαιθρο αγωνιζόμενοι όπως όλος ο κόσμος να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση στα παιδιά που μεγαλώνουν.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-Δημιουργία συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη συνέχεια και τη σταθερότητα της γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας.

-Την οικονομική στήριξη των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων.

-Την επανίδρυση και ανασυγκρότηση των συν/μων και του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος

-Την ασφάλιση όλων των αγροτών και αγρεργατών στον ΟΓΑ και προστασία όσων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές , με το σταμάτημα της απαράδεκτης τακτικής της κατάσχεσης των επιδοτήσεων και των μικροκαταθέσεων που διατηρούν οι αγρότες για τις καθημερινές τους ανάγκες επιβίωσης.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ .

Να αποσυρθεί στο σύνολο του το επίμαχο φοροληστρικό νομοσχέδιο .

Kαλούμε όλο το λαό του νομού Λασιθίου να συμμετάσχει

στο ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ πού εφαρμόζεται όχι μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά σε κάθε τομέα της κοινωνικο-οικονομικής μας ζωής.

 http://104fm.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...