Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αμερικάνοι ξεναγήθηκαν στη Μαρώνεια και γεύτηκαν τα κρασιά Κίκονες

Τα κρασιά της Ροδόπης βρίσκονται σε 16 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
Γνώρισαν τα μοναδικά κρασιά των Κικόνων στο MidAtlantic Wine and Food Festival στην πατρίδα τους


Ρεπορτάζ Όλγα Τσιούλφα / xronos.gr

Έξι διεθνείς οινοπαραγωγοί συμμετείχαν στο MidAtlantic Wine and Food Festival που έλαβε χώρα πέρσι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στη διοργάνωση τα κρασιά Κίκονες εκπροσώπησαν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρώπη, αφού ήταν τα μοναδικά που συμμετείχαν. Εκεί έγινε και η πρώτη επαφή με το ζεύγος Helen και Bill Stimson. Μερικούς μήνες μετά, το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ελλάδα, με αφορμή την 30η επέτειο του γάμου τους. Από τις ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι δύο Αμερικάνοι και κατέληξαν στην Κομοτηνή, όπου τους υποδέχθηκε η οικογένεια των Κικόνων.

Το ζεύγος Helen και Bill Stimson μαζί με τα αδέρφια Μελίνα και Βασίλης Τάσσου
Προσκεκλημένοι πλέον της Μελίνας και του Βασίλη Τάσσου, ιδιοκτητών του κτήματος Κίκονες, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα μοναδικά κρασιά που παράγονται στον τόπο μας και να δουν τις ομορφιές του.  «Το κρασί της Μελίνας επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Έτσι, ήρθαμε στην πόλη σας. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ είχαμε πολλές γευσιγνωσίες οίνου σε όλες τις ημέρες. Εκεί γνωρίσαμε προσωπικά τον Βασίλη και τότε αναπτύξαμε διάφορες δράσεις. Η οικογένειά μου ήταν ενθουσιασμένη που θα ερχόμασταν στην Ελλάδα. Μάλιστα η μητέρα μου μας δώρισε το ταξίδι γιατί είναι η 30η επέτειος του γάμου μας», είπε η Helen Stimson δηλώνοντας κατενθουσιασμένη από την παραμονή της στην περιοχή.

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 

Από την περασμένη Κυριακή βρίσκονται στη Ροδόπη και είχαν την ευκαιρία να τη γυρίσουν σχεδόν όλη. Ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Μαρώνειας, περπάτησαν στα αρχαία πατητήρια και γνώρισαν από κοντά τον τόπο που είναι γνωστός από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα για τις αμπελοκαλλιέργειες και τους αμπελώνες στους πρόποδες του Ίσμαρου με θέα το Θρακικό πέλαγος.
Η Helen και ο Bill Stimson μαζί με την Μελίνα Τάσσου στα αρχαία πατητήρια
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΡΥΓΟ
Κατά την παραμονή τους επισκέφτηκαν φυσικά και το κτήμα Κίκονες όπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία του τρύγου. Μάζεψαν σταφύλια, είδαν πως επεξεργάζονται και προετοιμάζονται για να γίνουν κρασί και συμμετείχαν σε ένα γλέντι που στήθηκε με όλους τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες του κτήματος με αφορμή τη συμπλήρωση του δέκατου τρύγου. Την τελευταία μέρα του 10ου τρύγου, το ζεύγος Stimson γιόρτασε μαζί με την οικογένεια των Κικόνων και δοκίμασε μοναδικές ελληνικές γεύσεις, φυσικά μαζί με τα κρασιά. «Μαζέψαμε σταφύλια, βγάλαμε φωτογραφίες και βοηθήσαμε στην παραγωγή του κρασιού. Η Μελίνα και ο Βασίλης μας εξήγησαν όλη τη διαδικασία που ακολουθείται. Ήταν υπέροχα. Επίσης, γιορτάσαμε την τελευταία μέρα του τρύγου με όλους τους εργάτες. Έτσι, αισθανθήκαμε πολύ ιδιαίτερα που γιορτάσαμε την τελευταία μέρα του τρύγου και τα δέκατα γενέθλια», σημείωσαν οι επισκέπτες.

Εδώ και χρόνια το Κτήμα Κίκονες έχει διεισδύσει με τα μοναδικά του κρασιά στην αγορά της Αμερικής. Μάλιστα στο MidAtlantic Wine and Food Festival, στο Ντέλαγουερ από όπου προέρχεται το ζευγάρι, τους Κίκονες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περίπου 4.000 επισκέπτες. Τόσοι ήταν οι επισκέπτες του φεστιβάλ, σημείωσε ο κ.  Stimson υπογραμμίζοντας ότι δεν προέρχονταν μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά από όλο τον κόσμο. «Την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ φυσικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...