Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Σε ετοιμότητα τα ελαιοτριβεία

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ξεκινά σε λίγες ημέρες η συγκομιδή ελιών στο νησί . Είναι ένας τομέας, που έχει καταφέρει για πολλά χρόνια, να συντηρεί σπίτια και οικογένειες του τόπου. 


Είναι ένα προϊόν, που έχει τις δυνατότητες, την ποιότητα και την ποσότητα, να ταξιδέψει εμπορικά σε όλον τον κόσμο και να  αποφέρει οικονομικά οφέλη.

Για αυτό σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελαιοτριβείς του νησιού με στόχο να μην δημιουργηθούν ξανά τα προβλήματα του παρελθόντος με τις άδειες των επιχειρήσεών τους, λόγω των αποβλήτων από την επεξεργασία της ελιάς.

Δυο μέτρα και… σταθμά

“Σαφώς έχουμε πάντα προβλήματα, διότι οι επιχειρήσεις μας προκαλούν όχληση, εκτιμώ όμως ότι φέτος, δεν θα φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις”, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ελαιοτριβείων, μετά από τις συναντήσεις που είχε με το τμήμα Περιβάλλοντος και τη Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφερειακής Ενότητας.

Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, όπως και πέρυσι, όλα τα ελαιοτριβεία δύο φάσεων. Παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή εφαρμόζονται δυο μέτρα και δυο σταθμά στα Ιόνια και τόνισε “δεν είναι δυνατόν στην Κέρκυρα να λειτουργούν με τρεις φάσεις ακόμα και τον Ιούνιο και στη Ζάκυνθο η νομοθεσία να εξαντλείται” .


www.imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...