Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συζήτηση για τους Νέους Αγρότες της Μεσσηνίας

Την Τετάρτη, 28 Σεπ 2011, στις 19.00, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ οργανώνει συζήτηση στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου (πρώην σχολές Παπαφλέσσα) στην Καλαμάτα, με ομιλητές τους:
  1. Βλάχος Ηλίας, επικ. Καθ. ΓΠΑ «Η καινοτομία στην Αγροτική Μεσσηνία».
  2. Μιχαηλίδης Δημήτρης, «Πολυαπασχόληση στον Αγροτικό τομέα»
  3. Προβατάς Δημήτρης, «Εκπαίδευση Νέων Αγροτών στην Αγροτική Επιχειρηματικότητα»

Τα Επιμελητήρια είναι δημόσιες αυτοδιοικούμενες δομές για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Αλλά η επιχειρηματικότητα δεν είναι «ιδιοκτησία» των ιδιωτών, καθόσον έχουμε και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συλλογική επιχειρηματικότητα, ακόμα και την κρατική επιχειρηματικότητα. Η Επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο η ίδρυση μιας επιχείρησης, ή η επίτευξη κέρδους. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για τους επιχειρηματίες. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι η ανίχνευση και κινητοποίηση ταλέντων και δυνατοτήτων για έκφραση και δημιουργία. Είναι η διαχείριση του φόβου και η υπέρβαση των αναστολών μπροστά στο ενδεχόμενο της αποτυχίας. Είναι η αποδοχή του στοιχείου της αβεβαιότητας και η μετουσίωσή της σε δράση. Είναι οι επιστημονικές γνώσεις και οι έξυπνες ιδέες μεταμορφωμένες σε καινοτόμες εφαρμογές. Η επιχειρηματικότητα εκφράζεται και ως η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Ο αγροτικός τομέας είναι μία από τις κύριες «ατμομηχανές» μαζί με τον τουρισμό και την βιομηχανία τροφίμων, που μπορεί να δημιουργήσει στον ταχύτερο χρόνο πλούτο και να προσφέρει 3% ανάπτυξη στον τόπο, καθώς και περίπου 500.000 θέσεις απασχόλησης, όπως παρουσίασε η μελέτη « Η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια» του ΣΕΒ με την ΕΕΤ.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών είναι οι θεσμικές (Ν3147/2003) Αγροτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που μπορούν να αποτελέσουν την πλατφόρμα συνάντησης, συζήτησης, ενημέρωσης, προβληματισμού και αποφάσεων για τους Νέους Αγρότες, οι οποίοι αν και αποτελούν μόλις το 7% των επονομαζόμενων «αγροτών», είναι το 30% των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά είναι το 100% του αγροτικού μας μέλλοντος, όπως είπε στην Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής κα Μ. Μίχου, κατά την συζήτηση του νόμου για τους συνεταιρισμούς, που είναι το ποιο πετυχημένοπαγκοσμίως εργαλείο στήριξης των κοινωνιών σε περιόδους κρίσεων.

Την Τετάρτη, 28/9/2011, στις 19.00, στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπατος θα χαιρετίσει μια νέα προσπάθεια στήριξης και της αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...