Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Άμεση κινητοποίηση για το πράσινο σκουλήκι στις καλλιέργειες βαμβακιού

Την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ του ΕΘΙΑΓΕ και των Νομαρχιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε από την προσβολή των καλλιεργειών του βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι έδωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη η διοίκηση του ΕΛΓΑ έδωσε τις σχετικές εντολές στους διευθυντές των υποκαταστημάτων του Οργανισμού να γίνουν ταχύτατα οι επιβαλλόμενες εκτεταμένες επισημάνσεις, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος του προβλήματος.
Παράλληλα έχουν ενημερωθεί και οι Νομαρχίες της χώρας να ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες του ΕΘΙΑΓΕ προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια για τα οποία δεν αποδίδουν τα φυτοπροστατευτικά μέσα και οι φαρμακολογικές μέθοδοι καταπολέμησης του συγκεκριμένου εντόμου.
Σε κάθε περίπτωση και μετά την καταγραφή του βάθους και της έκτασης των ζημιών, την αποτύπωση των αιτιών του προβλήματος, των μεθόδων αντιμετώπισης που ακολουθούν οι καλλιεργητές, το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ θα αξιοποιήσουν κάθε αναγκαίο μέσο κάλυψης της απώλειας του εισοδήματός των βαμβακοπαραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...