Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Με επιτυχία τo Αγροτικό Συνέδριο στην Κρύα Βρύση


Ο απόηχος από την πραγματοποίηση του Αγροτικού Συνεδρίου στην Κρύα Βρύση 
Με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών αγροτών από όλο το νομό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Αγροτικού Συνεδρίου στην Κρύα Βρύση με κύρια θεματική το μάρκετινγκ των αγροτικών προϊόντων

Στις εισηγήσεις των ομιλητών παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ελληνική και διεθνή αγορά και συγκεκριμένες προτάσεις για τη βιωσιμότητα των αγροτικών παραγωγών στο νομό μας και την πιο αποτελεσματική προώθηση και διακίνησή τους στις αγορές. 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι προοπτικές για τη γεωργία στο νομό μας δεν είναι δυσοίωνες, εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες επενδύσεις σε γνώση, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και προωθητικές ενέργειες. Αυτό το οποίο απαιτείται, σύμφωνα με τους ομιλητές, είναι η δημιουργία μίας ευρέως αναγνωρίσιμης ταυτότητας για τα προϊόντα του νομού τα οποία υπερέχουν σε ποιότητα και γεύση. 
Ο Νομάρχης Πέλλας κ. Μιχάλης Καραμάνης δήλωσε σχετικά: 
«Ο Νομός Πέλλας μπορεί να εξασφαλίσει την αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα που χρειάζεται η χώρα μας. Για πολλά χρόνια οι αγρότες της περιοχής έχουν εγκλωβιστεί στα προγράμματα και τις ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ομολογουμένως, η Κοινή Αγροτική Πολιτική έχει συμβάλει στη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος και στην επάρκεια των γεωργικών αγαθών. Σήμερα όμως χρειάζεται ένα νέο πρότυπο για τους αγρότες. Θέλουμε τον αγρότη επιχειρηματία που συμμετέχει ενεργά στην προώθηση και διακίνηση των προϊόντων του. Αυτό είναι ουσιώδες προκειμένου να φτάσουν στον καταναλωτή και πιο φτηνά προϊόντα. Πιστεύω ακόμη ότι το συνεταιριστικό κίνημα το οποίο είχε πολύ καλά αποτελέσματα τις προηγούμενες δεκαετίες στο νομό μας, χρειάζεται να μπει και πάλι μπροστά. Να δημιουργήσει υποδομές, τεχνογνωσία και δίκτυα συνεργασιών που θα εξασφαλίσουν την ανταγωνιστική και συμφέρουσα προώθηση των προϊόντων ποιότητας της Πέλλας στη μεγάλη αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών της ΕΕ και σε όλο τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...