Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

13 εκατ. ευρώ για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στη Φθιώτιδα

Προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ ενέκρινε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή.
Πρόκειται για προγράμματα Leader, τα οποία προέρχονται από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής (2007-2013) στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω της γεωργικής όσο και τουριστικής δραστηριότητας.
Μέσω των δράσεων προβλέπεται η ενίσχυση καινοτόμων πρωτοβουλιών που αφορούν γεωργικές δραστηριότητες, η στήριξη πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση της αγροτική κληρονομιάς.
Αναλυτικότερα, η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή και της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής» - η οποία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα - είναι συνολικού προϋπολογισμού 12,9 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 6,7 εκατ. ευρώ είναι δημόσια δαπάνη. Για τις δράσεις Leader προβλέπεται η διάθεση συνολικών πόρων ύψους 325 εκατ. ευρώ.
Σε δηλώσεις της με αφορμή την έγκριση των προγραμμάτων, η κ. Μπατζελή τόνισε μεταξύ άλλων τη συμβολή των εν λόγω δράσεων στην ανάπτυξη πράσινης επιχειρηματικότητας που -όπως είπε - «είναι σε θέση να προσδώσει προστιθέμενη αξία στη γεωργική δραστηριότητα, διαφοροποιώντας την αγροτική οικονομία, εισάγοντας καινοτόμες πρακτικές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της οικονομίας και προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης στην ύπαιθρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...