Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

To νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση και την αναδιάταξη του Συνεταιριστικού κινήματος

To νομοσχέδιο για την αναδιαμόρφωση και την αναδιάταξη του Συνεταιριστικού κινήματος παρουσίασε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Γέφυρα Καλογήρου, με την συνεργασία του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, την Περιφερειακή Επιτροπή και τις Νομαρχιακές Επιτροπές της Ηπείρου. 
 
Η κ. Αποστολακη χαρακτήρισε τομή το νομοσχέδιο υπογραμμίζοντας ότι η έξοδος από την σημερινή κρίση πρέπει να έρθει μέσα από την “βαριά βιομηχανία» του πρωτογενή τομέα με υγιείς παραγωγικούς συνεταιρισμούς , μακριά από την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση.
 
Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι ο χώρος των συνεταιρισμών πρέπει να ανασυνταχθεί έτσι ώστε οι παραγωγοί να αποκτήσουν ισχύ σε μία μάλιστα περίοδο όπου το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%
 
.Η κ. Αποστολάκη μίλησε ακόμη για την δημιουργία ενός μητρώου αγροτών που θα δείχνει ανά πάσα στιγμή τον συνεταιριστικό χάρτη της χώρας «ξεκαθαρίζοντας» έτσι το υφιστάμενο τοπίο δεδομένο ότι από τους περίπου τρεις χιλιάδες συνεταιρισμούς μόνο οι 908 είναι υπαρκτοί.
 
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο η υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο με το νομοσχέδιο που προωθεί,φιλοδοξεί μέσα από μια διαδικασία τυποποίησης, μεταποίησης και εξασφάλισης δικτύων εμπορίας την δημιουργία καλύτερων προυποθέσεων για τον έλληνα παραγωγό.Ο διάλογος με τα μέλη του συνεταιριστικού κινήματος και τους φορείς συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ ενώ η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξη δεσμεύτηκε ότι αντίστοιχες συναντήσεις θα γίνουν σε όλη την περιφέρεια.
 
Η κ. Αποστολάκη εξάλλου χαρακτήρισε «πρωταγωνιστές» της διαδικασίας τους παραγωγικούς φορείς υπογραμμίζοντας ότι οι προτάσεις και οι ιδέες που θα κατατεθούν κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης θα «αποτυπωθούν» στο νόμο που θα ψηφίσει η ελληνική βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...