Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις στην Καβάλα για τη γεωθερμία και τα αρωματικά φυτά

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δήμητρα στη Χρυσούπολη Καβάλας θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για τα αρωματικά φυτά και τη γεωθερμία, με στόχο την αξιοποίηση του κέντρου, ως πρότυπο αγρόκτημα επιδεικτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


Οι εν λόγω εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δήμητρα στη οδό Ελ. Βενιζέλου 1 στη Χρυσούπολη Καβάλας, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προοπτικής ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ και του Δήμου Νέστου.


Πιο αναλυτικά, το θέμα το εκπαιδευτικού σεμιναρίου θα είναι: «Εναλλακτικές καλλιέργειες: Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά» και στόχος του είναι οι συμμετέχοντες  να αποκτήσουν γνώσεις που αφορούν: την καλλιέργεια, τη συγκομιδή,  την ξήρανση, την αποθήκευση, την  μεταποίηση-τυποποίηση και τέλος την εμπορία των αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σεμινάριο θα έχει  διάρκεια  30 ωρών,  και θα διαρκέσει από τις 28  Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2013. Την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Β. Ελλάδος , όπου οι συμμετέχοντες  θα επισκεφθούν μητρικές φυτείες και πιλοτικούς αγρούς αρωματικών φυτών, καθώς επίσης και τα εργαστήρια ποιοτικών αναλύσεων του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και  εκπαιδευτικό υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμου Νέστου στο τηλέφωνο 2591350108, στο fax 2591023700 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@elgo.gr.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας στον πρωτογενή τομέα». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν διεξοδικά στους συμμετέχοντες οι τρόποι αξιοποίησης της θερμικής ενέργειας με παραδείγματα στηριζόμενα στον  πρωτογενή  τομέα.  Στόχος της ημερίδας είναι  η ενημέρωση και η εξοικείωση του κοινού  με τις τεχνολογικά «άγνωστες» ακόμη διαδικασίες αξιοποίησης της γεωθερμικής ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210/8231277, αρμόδια κα. Καλαφατάκη Μαργαρίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...