Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κτηνοτρόφοι τα «έψαλλαν» στον Τσαυτάρη για την ευλογιά στη Θράκη [video]


Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη επεδίωξαν και πέτυχαν να πραγματοποιήσουν κτηνοτρόφοι από την Ξάνθη και ευρύτερα την περιοχή, το πρωί του Σαββάτου στον Δήμο Νέστου.Ο Υπουργός βρέθηκε στον Δήμο Νέστου στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας στον αγροτικό τομέα, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά του κάποια επαφή με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν αποδεκατιστεί πλήρως από την ραγδαία εξάπλωση του ιού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ωστόσο αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων βρέθηκε στην περιοχή με στόχο να δει από κοντά τον Υπουργό ώστε να του εκθέσουν αυτοπροσώπως τα αιτήματά τους.


Οι κτηνοτρόφοι κατάφεραν τελικά να συναντηθούν μαζί του, χωρίς ωστόσο την παρουσία των δημοσιογράφων, με τη συζήτηση να διεξάγεται σε ήρεμους τόνους και να διαρκεί αρκετή ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThrakiToday.com

«Για ακόμη μια φορά ακούσαμε υποσχέσεις από τον κ. Υπουργό. Εμείς δεν επαναπαυόμαστε στις υποσχέσεις, εάν δεν δούμε φως και να δούμε να πιστώνονται οι λογαριασμοί των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε κάτι» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, που παρέστη στη συνάντηση, εξηγώντας πως από την πλευρά του ο κ. Τσαυτάρης «δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιωθούν όλοι όσοι πήραν εντολή από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να κλείσουν τα ζώα τους μέσα. Μας είπε επίσης ότι θα γίνουν προσλήψεις Κτηνιάτρων, αλλά βέβαια κατόπιν εορτής χρόνια πολλά. Εφόσον εισέβαλε ο ιός στη Θράκη καταλαβαίνεται ότι είναι αργά, δεν λύνεται το θέμα τώρα. Έπρεπε να έρθουν πιο νωρίς. Εμείς δεν επαναπαυόμαστε αλλά θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να δούμε να τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς μας, διεκδικώντας παράλληλα να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης».
ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...