Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα ζητήματα των οργανωμένων λαχαναγορών σε Ηράκλειο , Χανιά ,Πάτρα, , Λάρισα και Βόλο

Να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων  ζήτησε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης  με ερώτηση του στη Βουλή το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 230/20798/5-3-2012 κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Αγροτικής Ανάπτυξης, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011.

 Η εξαίρεση αυτή δόθηκε  διότι οι Οργανισμοί των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι δυνατός ο έλεγχος τους.

 Σε όλη τη Χώρα λειτουργούν οργανωμένες λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαθέτουν δε μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση.

Ερωτασθε για ποιους λόγους δεν έχουν εξαιρεθεί από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011, και οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται στις λαχαναγορές της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...