Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Κλίμάκια του ΕΛΓΑ για τις πρώτες εκτιμήσεις ζημιών του Παραδοσιακού ελαιώνα Φωκίδας.

Κλιμάκιο αποτελούμενο  από τον Αντιπεριφερειάρχη   Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας στερεάς Ελλάδας  κ. Βουρδάνο  Δημήτριο, τον Γενικό  Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ.Τσελά  Σταύρο, τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ.Γκούλτα Δημήτριο και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν την Τρίτη 6/8/2013 τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 5η Αυγούστου 2013 στον παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

   Μετά από τον επιτόπιο  έλεγχο και περιοδεύοντας όλες  πληγείσες περιοχές μέσα στον  παραδοσιακό ελαιώνα,  κάνοντας  μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς  που υπέστη το Δελφικό Τοπίο  και ο Παραδοσιακός ελαιώνας  της Άμφισσας, διαπιστώθηκε μεγάλη  καταστροφή σε έκταση 5.000 στρεμμάτων και σε 60.000  ελαιόδεντρα περίπου.

   Ακολούθησε σύσκεψη στα  γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας  Φωκίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο  του Ε.Λ.Γ.Α. προκειμένου να  επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές  του ελαιώνα κλιμάκια και να προβούν στην καταγραφή και  εκτίμηση των ζημιών.

  Η ανταπόκριση ήταν άμεση  και μετά από ενημέρωση   μας πληροφόρησαν, ότι την Τετάρτη  7/8/2013 θα μεταβούν κλιμάκια από το Περιφερειακό Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ  Αγρινίου, για να έχουμε τις πρώτες εκτιμήσεις ζημιών του Παραδοσιακού ελαιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...