Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση αγροτών και κυβέρνησης - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους


Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους θα εξετάσουν την Τετάρτη σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 28 μπλόκα οι αγρότες, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποί τους, αφού άκαρπη ήταν η συνάντησή τους με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας «ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Αύριο στις 11 το πρωί καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεών μας». Όπως είπε ο κ. Μπούτας συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα αλλά «επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας».

Ερωτηθείς για την κάρτα πετρελαίου, είπε ότι «για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο». Κληθείς να σχολιάσει τη στάση αγροτών που αποχωρούν από μπλόκα ανέφερε πως «κάποιοι βγήκαν για να φύγουν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.

«Ακούσαμε όλα τα αιτήματά τους. Βέβαια τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια. Αρκετά από τα ζητήματα που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος αλλά θεσμικό χαρακτήρα βαίνουν προς λύση», είπε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται η θέσπιση ειδικής κάρτας πετρελαίου το συντομότερο δυνατό. Σε ότι αφορά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε ότι όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...