Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βόμβα στην ΕΑΣΗ – Ένταλμα σύλληψης του προέδρου της για χρέη προς το ΙΚΑ!


Του Γιώργου Λαμπράκη
Βόμβα στα θεμέλια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου βάζει το ένταλμα σύλληψης που... εκδόθηκε κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη! Αιτία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ένωσης προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι οποίες ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και για τις οποίες το ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, γεγονός που κινδυνεύει να τινάξει στο αέρα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο πρόεδρος και η σημερινή διοίκηση της ΕΑΣΗ προκειμένου να ορθοποδήσει η συνεταιριστική οργάνωση και να σταθεί όπως πρέπει στο πλευρό των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr, τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το ΙΚΑ, εξαιτίας των συσσωρευμένων οφειλών της ΕΑΣΗ, έναν σταυρό που κουβαλά στις πλάτες της η Ένωση από χρέη του παρελθόντος. Χρέη για τα οποία γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυθμιστούν ώστε να καταστεί δυνατή και πάλι η έκδοση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την Ένωση Ηρακλείου.

Οι υποσχέσεις

Παρά το γεγονός, πως η Τράπεζα Πειραιώς εδώ και μήνες έχει υποσχεθεί πως θα καταβάλει τα ποσά που οφείλει η ΕΑΣΗ στο δημόσιο (μετά και την μελέτη βιωσιμότητας που έχει εκπονηθεί για την λειτουργία της Ένωσης στο μέλλον) πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα παραμένει μάλιστα σε εκκρεμότητα παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ της διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου και των εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί περί εισαγωγής του θέματος στην αρμόδια επιτροπή του τραπεζικού ομίλου για την σχετική έγκριση.

Εξυγίανση

Τα ασφαλιστικά μέτρα του ΙΚΑ και το ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της ΕΑΣΗ κ. Ανδρέα Στρατάκη έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για την συνεταιριστική οργάνωση και ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εξυγίανσης. Και σε μια περίοδο μάλιστα όπου το συνεταιριστικό κίνημα βάλλεται από παντού, αλλά πρέπει παράλληλα να επαναδιεκδικήσει τον -χαμένο- πρωταγωνιστικό του ρόλο στα αγροτικά πράγματα του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Ηρακλείου έχει καταβάλει τεράστια ποσά για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών της. Συγκεκριμένα, έχει δοθεί το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ για οφειλές προς την εφορία, ενώ το ίδιο το ΙΚΑ έχει λάβει ένα ποσό που ανέρχεται στις 500.000 ευρώ. Ωστόσο, η ΕΑΣΗ δεν κατάφερε να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη...
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...