Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ισχυρή ελληνική υποψηφιότητα για την ανάδειξη του καλύτερου νέου Ευρωπαίου αγρότη...


Το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών διοργανώνεται την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο των εργασιών του θα αναδειχθούν (α) ο καλύτερος ευρωπαίος αγρότης, και ο αγρότης που διακρίνεται για την προώθηση των (β) πιο βιώσιμων και (γ) πιο καινοτόμων πρακτικών.

Η Ελλάδα συμμετέχει με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή ΝΔ, κ. Γ. Κουμουτσάκου.

Ο νέος αγρότης, κ. Χρήστος Παναγιωτίδης, είναι η ελληνική υποψηφιότητα που διεκδικεί με αξιώσεις μίαδιάκριση.

Υπογραμμίζεται ότι το συνέδριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ε. Κοινοβουλίου, καθηγητή Γ. Παπαστάμκου.

Η δράση αυτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό και βήμα ανταλλαγής, προώθησης και ενθάρρυνσης βέλτιστων πρακτικών, εμπειριών και καινοτόμων ιδεών για τους νέους ευρωπαίους αγρότες. Φέτος θα λάβουν μέρος αντιπροσωπείες από 19 κράτη μέλη της ΕΕ, που θα παρουσιάσουν τις υποψήφιες προς βράβευση προτάσεις τους.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ε.Kοινοβούλιο, κος J.Daul, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου του Ε. Κοινοβουλίου, κος P.De Castro, ο επικεφαλής του γραφείου του αρμόδιου Επιτρόπου κου D.Ciolos, κος G.Hausler, και oΠρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών, κος M.Bartolini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...