Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«Εκτελούν» τους νέους κτηνοτρόφους στη Λέσβο

Μια από τις παθογένειες του Δημόσιου Τομέα είναι ότι ο κάθε προϊστάμενος εφαρμόζει ή ερμηνεύει διατάξεις και εγκυκλίους με βάση τα δικά του πιστεύω.

Τελευταίο κρούσμα ο  Διευθυντής της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου Μιχάλης Σαχσαμάνογλου .

Ο κος Σαχσαμόνογλου αποφάσισε να ζητάει άδεια λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας από όλους τους υποψήφιους Νέους Γεωργούς που θέλουν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Από 18 Μαρτίου ξεκινάνε οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Νέων Γεωργών. Αρκετοί νέοι του νησιού μας σκέφτονται να υποβάλλουν αίτηση και να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία. Με βάση την προκήρυξη των Νέων Γεωργών απαραίτητη προϋπόθεση  για την κατάθεση της αίτησης είναι η ύπαρξη του Μητρώου Αιγοπρόβατων.  Η έκδοση του Μητρώου Αιγοπροβάτων είναι ευθύνη της Δ/νσης Κτηνιατρικής.

Η Δ/νση Κτηνιατρικής Λέσβου εκτός από τα αποδεικτικά στοιχεία απόκτησης του ζωικού κεφαλαίου αποφάσισε να ζητάει άδεια λειτουργίας της κτηνοτροφικής μονάδας!!! Χωρίς την άδεια λειτουργίας η Δ/νση Κτηνιατρικής δεν εκδίδει Μητρώο Αιγοπροβάτων στον υποψήφιο Νέο Γεωργό και...τον καταδικάζει ΝΑ μην υποβάλει αίτηση. Και αυτό γιατί είναι γνωστό ότι η άδεια λειτουργίας για να εκδοθεί χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες... το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών όταν θα εκδοθεί η άδεια θα έχει κλείσει... (το πρόγραμμα κλείνει 16 Μαΐου 2014)

Είμαστε το μοναδικό νησί σε όλη την Ελλάδα που ισχύει αυτή η παράνοια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γιαννάκης αν και έχει ενημερωθεί παρακολουθεί παθητικά το θέμα χωρίς να επεμβαίνει....

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...