Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κινητοποιήσεις από την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων ξεκινά από την Τρίτη με συντονισμένη δράση ανά την Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. 


Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας»-από τις περσινές κινητοποιήσεις-και με την μαζική συμμετοχή εκπροσώπων από τα λοιπά μπλόκα από την Έβρο μέχρι και την Κρήτη.


Όπως αποφασίστηκε, από την Τρίτη, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και από την συμμετοχή θα εξαρτηθεί και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου, αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, έξω από τις εφορείες, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της AGROTICA.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών, είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κρατούν, να θεσμοθετηθεί 40.000 αφορολόγητο εισόδημα για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...