Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Με τα τρακτέρ την Παρασκευή οι αγρότες στις ΔΟΥ

Τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών έκαναν χθες την εμφάνισή τους στις πλατείες των χωριών, στον νέο γύρο κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου.


Στην παρούσα φάση οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι υπάρχει καλύτερη οργάνωση από άλλες φορές, αλλά και καλύτερη συνεργασία με αγρότες από άλλες περιοχές. Την Παρασκευή θα γίνει το πρώτο πανελλήνιο τεστ δυνάμεων, καθώς προγραμματίζεται ο αποκλεισμός των ΔΟΥ όλης της χώρας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος φορολογικός νόμος, παρά τη διευκρινιστική εγκύκλιο, φαίνεται να κατεβάζει στους δρόμους αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές ακόμα και από το χώρο της συγκυβέρνησης.

Παρ' όλα αυτά σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν και αγροτοσυνδικαλιστές που τάσσονται υπέρ των βιβλίων εσόδων - εξόδων κυρίως από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει βελτίωση των ρυθμίσεων. Το θέμα αυτό έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο στον αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο.

Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 40.000 ευρώ, συν 5.000 για κάθε παιδί, να σταματήσουν οι διώξεις για αγροτικά χρέη, να μην αρχίσουν περικοπές με τη νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, επιδότηση ζωοτροφών, να σφραγιστούν τα βιβλιάρια όλων των αγροτών ανεξαρτήτως οφειλών στα Ταμεία, να υπάρξουν κατώτερες εγγυημένες τιμές, να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί για την ακαρπία.

* Τη ΔΟΥ Πύργου απέκλεισαν χθες οι αγρότες της Ηλείας. Νωρίτερα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση με τρακτέρ στον κόμβο της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου στη Μαραθιά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Χρ. Γιαννόπουλος κάλεσε τους αγρότες του κάμπου να βγουν στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...