Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Farmer's Market στη Δράμα


Το πρώτο Farmer's Market θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Δράμα σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιεργητών μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρώτο Farmer's Market στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη - κι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα - στοχεύει αφενός στο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική αγροτική παραγωγή της Δράμας ώστε να την προτιμήσουν και αφετέρου να τους προσφέρει φθηνά οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των καταναλωτών ν' αγοράσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα αλλά και την προσπάθεια των παραγωγών να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν άμεσα χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους.

Στο Farmer's Market Δράμας μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή εξήντα περίπου παραγωγοί. Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής προϊόντα που παράγονται μόνο στη Δράμα.

Η λειτουργία του Farmer's Market έχει οριστεί για κάθε Κυριακή πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες ακόμα και τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την αγροτική αγορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς.

Τόσο ο κ. Ξανθόπουλος όσο και οι τοπικοί φορείς που στηρίζουν αυτή την πιλοτική δράση υπογραμμίζουν ότι αν οι καταναλωτές διαπιστώσουν ότι στο Farmer's Market υπάρχει άριστη ποιότητα προϊόντων σε χαμηλές τιμές τότε ο θεσμός θα στεφθεί με επιτυχία και θα έχει διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...