Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Αυγενάκης: Να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες που βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για σύνταξη στα 67

Παρέμβαση Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εργασίας


Στην συνταξιοδότηση των αγροτών που γεννήθηκαν το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους για να συνταξιοδοτηθούν το 2013, αλλά βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για συνταξιοδότηση στα 67 αντί στα 65 έτη από τον ΟΓΑ, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λεύτερης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, αυξήθηκε κατά δύο έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Οι ασφαλισμένοι που γεννήθηκαν το 1948 δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος στο 67ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή το 2015, αφού τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αυξάνονται από την 1/1/2013 κατά δύο έτη και κατά συνέπεια, η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΟΓΑ και η συνέχιση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών λήγει με τη συμπλήρωση του 66ου έτους της ηλικίας.

«Ωστόσο» όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης, «στους αγρότες που είναι γεννημένοι το 1948 και είχαν προπληρώσει τις εισφορές τους στον ΟΓΑ ώστε να συνταξιοδοτηθούν το 2013, η αλλαγή στα έτη συνταξιοδότησης από το 65ο έτος στο 67ο έτος της ηλικίας τους, έχει προκαλέσει αγωνία και έντονη δυσαρέσκεια, καθώς με τις νέες ρυθμίσεις οι αγρότες επιβαρύνονται με παραπάνω έτη ασφάλισης απ΄ ότι όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να συνταξιοδοτηθούν οι αγρότες ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α. που βρέθηκαν στην αλλαγή της νομοθεσίας για σύνταξη στο 67ο έτος της ηλικίας τους, καθώς πολλοί από αυτούς με δεδομένη την επικείμενη συνταξιοδότησή τους προχώρησαν σε ενοικίαση(ή πώληση) των αγροκτημάτων τους, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μην διαθέτουν εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...