Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Εκπνέει το τελεσίγραφο των αγροτών

Την ερχόμενη Παρασκευή λήγει το τελεσίγραφο των αγροτών της χώρας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να παγώσει η κυβέρνηση μέχρι τον επόμενο χρόνο το νόμο για τη φορολόγηση των αγροτών.


Η απόφαση αυτή πάρθηκε στην Αθήνα σε πανελλαδική συνάντηση των αγροτοσυνδικαλιστών με συμμετοχή και της Κρήτης, ενώ αν λήξει η μία εβδομάδα χωρίς καμία απάντηση, τότε η κάθε περιοχή θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στην έδρα της, με την Κρήτη να προσανατολίζεται κατά πάσα πιθανότητα στην επ' αόριστον κατάληψη των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών!


Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρουν: «Επί του φλέγοντος θέματος των ημερών, που είναι το φορολογικό, δηλώνουμε ότι η προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε η αλλαγή του φορολογικού συστήματος των αγροτών έχει δημιουργήσει συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης του αγροτικού κόσμου».

Και παρακάτω τονίζουν: «Ζητάμε: Την αναβολή εφαρμογής για ένα χρόνο:
- Της διάταξης περί βιβλίων εσόδων-εξόδων.

- Της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του Νόμου 4172/2013.
- Την άμεση έναρξη θεσμικού και συγκροτημένου διαλόγου εθνικού επιπέδου για το συνολικό επαναπροσδιορισμό της φορολογίας των αγροτών.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην πρότασή μας, την επόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
(Το παρόν κείμενο θα αποσταλεί στα σχετικά υπουργεία και στον πρωθυπουργό)».

Οι κινητοποιήσεις

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις, οι αγροτοσυνδικαλιστές αναφέρουν: «Καθώς ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει συνέχεια, όλες οι προγραμματισμένες δράσεις των κατά τόπους οργανώσεων θα πραγματοποιούνται κατά τις επιλογές τους. Από την επόμενη Παρασκευή θα προχωρήσουμε σε συγκροτημένες και συντονισμένες, κοινές δράσεις. Για την αποτελεσματική συγκρότηση του ενιαίου αγροτικού οργάνου, καλούνται οι αγροτικοί σύλλογοι, οι υπό σύσταση αγροτικοί σύλλογοι και κάθε φορέας του αγροτικού χώρου που ασπάζεται τις αρχές της ενιαίας εκπροσώπησης και επιθυμεί ένα ισχυρό αγροτικό όργανο, να επικοινωνήσει με τη γραμματεία στο email: agroproto@gmail.com.

Όλες οι ανακοινώσεις της πρωτοβουλίας θα αναρτώνται στο: http://agroproto.blogspot.gr.

Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι διαδικασίες για τη διαβούλευση επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...