Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ο «Αγροτικός Αύγουστος 2013»

Ποιοτικά κρητικά προϊόντα μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, στο πλαίσιο της Παγκρήτιας Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης, με την επωνυμία «Αγροτικός Αύγουστος 2013», που εγκαινιάστηκε χθες, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, και θα φιλοξενείται μέχρι και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που η καρδιά της Κρήτης χτυπά για μία ακόμη φορά στην αγκαλιά της Θεσσαλονίκης και που μας δίνετε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε στους κατοίκους της συμπρωτεύουσας τα προϊόντα που συνθέτουν την κρητική δίαιτα, καθώς και τα έργα της λαϊκής μας τέχνης», επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης.


«Ο Αγροτικός Αύγουστος έχει καταξιωθεί εδώ και 15 χρόνια, ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Νομού Χανίων και της Κρήτης, με απόηχο σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις τόσο εδώ, στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα», πρόσθεσε ο κ. Αμπαδιωτάκης, γνωστοποιώντας το κεντρικό σημείο αναφοράς της έκθεσης: τα Κρητικά Πιστοποιημένα και Τυποποιημένα Αγροτικά Προϊόντα: -Βιολογικά, -Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, -Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.


Στη τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Καρούμπης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Αδελφότητας Μακεδονίας, Πέτρος Πετρακάκης, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων”, Δημοτικός Σύμβουλος, Νικόλαος Παπαντωνάκης, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, Στέλιος Ρίγλης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης, κ.α.

Σημειώνεται ότι την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...