Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Παρατείνεται η θητεία των διοικήσεων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων


Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 166Α/23-7-2013. Άμεση η αντίδραση του Ειδικού Γραμματέα κατόπιν παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη.

Την 9η Ιουλίου 2013 ψηφίστηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στον εν λόγω νόμο στο άρθρ. 3 ορίζεται ότι «…παρατείνεται για το ίδιο χρονικό διάστημα η θητεία των διοικήσεων των υφιστάμενων κατά τη δημοσίευση του παρόντος Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων όλων των βαθμίδων ( Αγροτικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών , Συνομοσπονδιών μέχρι την 31-12-2013.»

Ωστόσο, μέχρι την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις βρίσκονταν στον «αέρα». Μετά από επιστολή του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη και τον Ειδικό Γραμματέα Εθνικού Τυπογραφείου κ. Γ. Αποστολίνα ενημερώθηκε για την άμεση δημοσίευση του εν λόγω νόμου με αριθμό 166Α/23-7-2013.

Η διάταξη ενεργοποιεί τη νομιμότητα και παρατείνει τη θητεία των διοικητικών οργάνων των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, προκειμένου και οι τράπεζες να επιτρέψουν τις συναλλαγές των οργανώσεων που αφορούν σε καταβολή μισθών, πληρωμή φόρων, εργοδοτικών εισφορών κλπ. και γενικότερα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...