Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Βελτίωση των προϋποθέσεων καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους

Επιστολή-παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο πρόβλημα της καταβολής της εξισωτικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προς τους κτηνοτρόφους, αναφέρεται σε προσωπική επιστολή αλλά και κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας τη βελτίωση του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης.

Στην επιστολή του ο Λ. Αυγενάκης αναφέρει ότι : «Όπως γνωρίζετε, αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να καταβάλλονται τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης σε χιλιάδες κτηνοτρόφους. Ωστόσο, πολλοί από τους κτηνοτρόφους ενημερώθηκαν μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν ενίσχυση, διότι πλέον η καταβολή της ενίσχυσης, θα γίνεται μόνο σε όσους δεν έχουν καμία εκκρεμή μήνυση εις βάρος τους στην κτηνοτροφική ζώνη».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «το προηγούμενο καθεστώς προέβλεπε χωρίς να τηρείται ότι, οι εξισωτικές αποζημιώσεις θα καταβάλλονταν στους κτηνοτρόφους που είχαν μέχρι και τρεις εκκρεμείς μηνύσεις εις βάρος τους, ενώ η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά πάνω από 1000 κτηνοτρόφους στο Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι είναι πλέον ανάστατοι καθώς, όπως καταγγέλλουν, ενώ περίμεναν αυτές τις ημέρες να τους δοθούν τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης, τελικά ενημερώθηκαν, ότι πολλοί από τους κτηνοτρόφους απορρίφθηκαν και δε θα λάβουν τελικά ενίσχυση γιατί οι περισσότερο εξ αυτών έχουν τουλάχιστον μια εκκρεμοδικία.»

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ζητά να εξεταστεί το αίτημα βελτίωσης του κανονισμού καταβολής της ενίσχυσης, δηλαδή, να μην καταβάλλεται η ενίσχυση στα δύο παραπτώματα, αντί του μιας εκκρεμοδικίας που πλέον ισχύει σήμερα. και υπογραμμίζει ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η χώρα, να μην μεταβαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο, δηλαδή από την απόλυτη ασυδοσία στην απόλυτη αυστηρότητα και στόχος μας πρέπει να είναι να υπάρχουν κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται βεβαίως, αλλά και ενεργή κτηνοτροφία και παραγωγικός πρωτογενής τομέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...