Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

10.000 τόνους οινοστάφυλα ζητά η ΕΑΣΗ

Σκωτσέζικο ντους για τους αμπελουργούς της Κρήτης που καλλιεργούν οινοστάφυλα. Όλα τα μηνύματα από την εγχώρια και διεθνή αγορά δείχνουν ότι η φετινή ζήτηση είναι αυξημένη ενώ ταυτόχρονα και η παραγωγή στην Κρήτη παρουσιάζει σαφή σημάδια ανάκαμψης σε σχέση με την φτωχή περσινή χρόνια. Ωστόσο αυτός είναι και ο βασικότερος συντελεστής που όπως όλα δείχνουν θα συμπιέσει τις τιμές φέτος από 10% έως και 20% σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που μίλησαν στο neakriti.gr

Η ΕΑΣΗ αποφασίζει για τις τιμές

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΗ αποφασίζει το πρωί της Τρίτης για τις τιμές βάσει των οποίων θα αγοράσει φέτος οινοστάφυλα. Πέρυσι η μεγαλύτερη Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Κρήτης απορρόφησε 5.000 τόνους οινοσταφύλων. Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση για τη περίοδο 2013-2014 οι ανάγκες της ΕΑΣΗ φθάνουν ακόμη και τους 10.000 τόνους και έτσι σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη για απορροφήσει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σε σύγκριση με τη περίοδο 2011-2012.
Νέα πρόταση από την Κίνα
Τα χαμόγελα στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΑΣΗ περισσεύουν αφού έπειτα από διαρκής επαφές βρίσκονται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας με κινέζο εισαγωγέα για προώθηση 800.000 φιαλών κρητικού κρασιού. Μάλιστα οι κινέζοι ενδιαφέρονται περισσότερο για ροζέ και κόκκινο και λιγότερο για λευκό κρασί.
www.neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...