Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Προσπάθεια να σωθεί η «Αρτα»

Με παραγωγή 12 εκατ. κοτόπουλα το χρόνο, η διοίκηση θέλει η εταιρεία να παραμείνει συνεταιριστική

Ομαλοποιείται η κατάσταση στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Αρτα», μετά την παραίτηση Μίχα, τη μείωση εξόδων και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ζητούμενο όμως είναι αν θα καταφέρει η εταιρεία να μπει στο άρθρο 99 και τι μέλλει γενέσθαι με την Αγροτική Τράπεζα, που είχε το 24,5% των μετοχών της εταιρείας.

Ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός «Αρτα», με 276 άτομα προσωπικό και 110 παραγωγούς, αντιμετώπισε ήδη το 2011 έντονα ζητήματα ρευστότητας εξαιτίας μεγάλων ανοιγμάτων που είχε.

Παλαιές οφειλές-δάνεια, λανθασμένοι χειρισμοί διοικήσεων, δραματική άνοδος των τιμών ζωοτροφών και συμπίεση τιμών στην αγορά οδήγησαν την εταιρεία σε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι έμειναν επί μήνες απλήρωτοι, ενώ αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές προς προμηθευτές και ΔΕΚΟ.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 συζητήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2011 και έκτοτε δεν έχει παρθεί απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο, Λεωνίδα Τσιαντή, που προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σχεδιάζει να παραμείνει η εταιρεία συνεταιριστική και υπάρχει γραμμή να μην καλυφθεί το πρόβλημα με πακέτο μετοχών σε ιδιώτη-επενδυτή. Η εταιρεία παράγει 12 εκατομμύρια κοτόπουλα το χρόνο και δίνει παραγωγή σε προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει business plan, έχει μειώσει δραστικά τις οφειλές προς τρίτους, προχωρεί σε διακανονισμούς με ΔΕΚΟ-Εφορία, ενώ απ' τον επόμενο μήνα γίνονται προσπάθειες για να εξοφλήσει σταδιακά χρωστούμενα σε εργαζομένους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...