Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Περισσότεροι από 300 παραγωγοί στις ημερίδες για το καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ναύπακτο και Χαλανδρίτσα

«Ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των προώθηση προϊόντων στα οποία η περιοχή μας υπερέχει». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε το Καλλιεργητικό Πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος στις δυο ημερίδες που διοργανώθηκαν στη Ναύπακτο και στην Χαλανδρίτσα.

Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με βάση τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, προχωρά στην υλοποίηση Πλάνου Ενημέρωσης των Τοπικών Παραγωγών αναφορικά με το Καλλιεργητικό Πλάνο της ΠΔΕ.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –αλλά και στη χώρα- έγινε μια ολοκληρωμένη προσπάθεια καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης ολόκληρου του αγροτικού τομέα της Περιφέρειας, καθώς και μια αναλυτική πρόταση για στήριξη των υφιστάμενων δυναμικών καλλιεργειών και ένταξη νέων προωθούμενων. Η μελέτη του Καλλιεργητικού Πλάνου της Δυτικής Ελλάδας υλοποιήθηκε από το επιστημονικό δυναμικό των υπηρεσιών της Περιφέρειας και πλέον περνά στη φάση διάχυσης της πληροφορίας και της μέγιστης δυνατής ενημέρωσης των ενδιαφερομένων παραγωγών και εμπλεκόμενων φορέων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ημερίδα με τίτλο «Εφαρμογές του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην περιοχή της Ναυπακτίας» πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 παραγωγών και καλλιεργητών της περιοχής. Την ημερίδα άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος με ομιλία του σχετικά με τη στρατηγική της Περιφέρειας για τον Πρωτογενή Τομέα, ενώ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις έγιναν για τις δυνατότητες ανάπτυξης της κτηνοτροφίας (Μήλιος Κωνσταντίνος, Κτηνίατρος Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ), τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά (Ντζάνης Ηλίας, Γεωπόνος) και τις προοπτικές ανάπτυξης της μελισσοκομίας (Βλάχος Σάββας, Γεωπόνος Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας).

Η δεύτερη Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων – Εφοδίων και Προϊόντων Αχαϊκής Γης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ερυμάνθου στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Με τη συμμετοχή πάνω από 100 παραγωγών και καλλιεργητών, την Τρίτη, έγινε εκτενής παρουσίαση του Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον κ. Καλαντζόπουλο Γεώργιο, Γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής   Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και πραγματοποίησε ομιλία και ο Αντιπεριφερειάρχης

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει το προσεχές διάστημα την υλοποίηση του Πλάνου Ενημέρωσης των Τοπικών Παραγωγών, με σειρά Ενημερωτικών Ημερίδων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της, στην προσπάθειά της να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τον ωφελούμενο πληθυσμό αναφορικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα της παραγωγής στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...