Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών: Η Υποστήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Την Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, στις 11.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Σερρών, η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκαλεί όλους για συζήτηση στο θέμα «Υποστήριξη Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», στα πλαίσια του έργου farms Up.

Η συζήτηση αποτελεί την  τρίτη πανελληνίως διοργάνωση για  την αγροτική επιχειρηματικότητα, μετά την συζήτηση στην Αλίαρτο Βοιωτίας (17/5/2013) για την αγροτική εκπαίδευση και μετά την συζήτηση στην Κονταριώτισα Πιερίας (10/6/2013) για την αγροτική έρευνα. Τα εργαστήρια του έργου farms Up θα ολοκληρωθούν στην Σκάλα Λακωνίας (5/7/2013) για το μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων.

Το έργο farms Up είναι κομμάτι της Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους έλληνες αγρότες που συντονίζει η ΜΙΛΗΤΟΣ, σε συνεργασία με την με την Copa-Cogeca, το Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης και την MSCOMM, με συντονιστή τον δημοσιογράφο, συνεργάτη της ΑΓΡΟΡΑΜΑ, κ Δημ. Μιχαηλίδη, ενώ δραστήριες Ενώσεις Νέων Αγροτών, όπως η ΕΝΑ Βοιωτίας, η ΕΝΑ Πιερίας, η ΕΝΑ Σερρών και η ΕΝΑ Λακωνίας αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για προώθηση των θεμάτων που απασχολούν κυρίως τους Νέους Αγρότες και το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Με το 65% των αγροτών  να είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από 55 ετών, που σημαίνει ότι σε λιγότερο από 10 χρόνια το 65% των σημερινών ηλικιωμένων αγροτών θα έχουν αποστασιοποιηθεί από τις έντονες δραστηριότητες των αγροτικών επαγγελμάτων, είναι επιβεβλημένη η εξασφάλιση της υποστήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας και μάλιστα από τους σημερινούς Νέους Αγρότες, χωρίς εναγκαλισμούς με τα μέχρι σήμερα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Όλες οι μορφές επιχειρηματικότητας έχουν κάποια υποστήριξη, συνήθως με την μορφή  Επιμελητηρίων, για να βοηθήσουν  στην δικτύωση, να βρουν συνεργάτες, να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, να μεταφέρουν τεχνογνωσία, να συμμετέχουν σε εκθέσεις, να βρουν συνέδρια κατάλληλα για αγρότες, να υποδεχθούν αποστολές αγροτών από άλλες περιοχές και από άλλα κράτη, να οργανώσουν αποστολές σε άλλες αγροτικές περιοχές και σε συμπληρωματικούς με τα αγροτικά επαγγέλματα χώρους, να χρηματοδοτήσουν την αγροτική έρευνα και να αξιολογήσουν τις υπάρχουσες γνώσεις, να συμμετέχουν στην προβολή των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και πολλές άλλες υποστηρικτικές δραστηριότητες που στερούνται σήμερα συστηματικά οι επαγγελματίες αγρότες, που ασχολούνται μόνο με τον αγροτικό τομέα.

Αν ο φυσικός  χώρος των επιχειρηματιών είναι  τα τοπικά επιμελητήρια, τότε οι επαγγελματίες  αγρότες θα έπρεπε να μπορούν να είναι πλήρη μέλη των τοπικών Επιμελητηρίων ή οι αγρότες και οι συναφείς επαγγελματίες θα πρέπει να συστήσουν τοπικά αυτοτελή ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες γειτονικές ή/& ευρωπαϊκές χώρες.

Την Τετάρτη, 12 Ιουν 2013, στις 11.00, στην πρώην Νομαρχία Σερρών η συζήτηση για την «Υποστήριξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας», στα πλαίσια του έργου farms Up, θα δρομολογήσει θετικές προοπτικές στον αγροτικό τομέα.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...