Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΣΤΟ “ΟΙΝΟΡΑΜΑ” 2014 ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥΣ


7-10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, το ιστορικό Κτήμα της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας παρουσιάζει τις νέες σοδειές του και την ανανεωμένη σειρά κρασιών Premium


Στη μεγαλύτερη, παλαιότερη και πλέον σημαντική διοργάνωση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό, στο “Οινόραμα” 2014, συμμετέχει και φέτος το Κτήμα Γκλίναβος. Από την Παρασκευή 7 μέχρι και τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, μας ταξιδεύει ξανά στα αρώματα και στις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας.


Το “Οινόραμα” είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη αποκλειστικά σε ότι έχει σχέση με το κρασί και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, στην Αθήνα, από το 1994.  Στα 20 αυτά χρόνια εισήγαγε πολλές καινοτομίες που επηρέασαν καθοριστικά την εξελικτική πορεία και την ανάπτυξη του ελληνικού κρασιού. Το ανύψωσαν σε ένα από τα πιο εμβληματικά προϊόντα της πατρίδας μας, ένα από τα λίγα -αν όχι το μόνο- που μπαίνει συστηματικά, με τη μνεία «Made in Greece», σε ξένα σπίτια ανά την υφήλιο.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, το Κτήμα Γκλίναβος δίνει δυναμικό παρόν σε αυτό το  “ραντεβού” του κλάδου, που είναι όχι μόνο το σημαντικότερο αλλά και η πιο εντυπωσιακή στον κόσμο “βιτρίνα” για το επώνυμο ελληνικό κρασί. Φέτος τα εξαιρετικά κρασιά και οι άνθρωποι του ηπειρώτικου Κτήματος θα βρίσκονται στο Περίπτερο 188 του “Οινοράματος” 2014 και πιο συγκεκριμένα στο σημείο όπου θα φιλοξενούνται όλα τα περίπτερα της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε.). Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις νέες σοδειές του, να μιλήσουν με τους παραγωγούς, τους οινολόγους και τους υπεύθυνους πωλητές του, να γνωρίσουν την Premium ανανεωμένη σειρά κρασιών του.



Ο οινικός πλούτος της Ελλάδας περιμένει να τον ανακαλύψουμε!

Ως κλαδική - επαγγελματική έκθεση οίνου, αποσταγμάτων και αμπελοοινικού εξοπλισμού, το “Οινόραμα” απευθύνεται πρωτίστως στους επαγγελματίες του κρασιού, είτε πρόκειται για αγοραστές οίνου με την πιο ευρεία έννοια του όρου, είτε για ανθρώπους από την πρωτογενή παραγωγή. Καλωσορίζει όμως και τους χιλιάδες οινόφιλους καταναλωτές που κάνουν κάθε χρόνο όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους. Φυσικά, το επισκέπτονται και εμπλεκόμενοι με την επικοινωνία του κρασιού (δημοσιογράφοι, οινοχόοι, σεφ κ.λ.π.), τόσο Έλληνες όσο και ξένοι.   

Στο πλαίσιο του 12ου “Οινοράματος” οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ετικέτες κρασιών από όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις, αλλά και να ενημερωθούν για ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης. Φετινή καινοτομία αποτελεί η συνεργασία με την έκθεση “Ελαιοτεχνία” (λάδι, ελιά). Δύο εκθέσεις στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης και παρουσία συναφών εκθετών και επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως πάντα, πλούσιο θα είναι και το φετινό πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης (www.oenorama.com/content/view/39/86/lang,greek). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες της εστίασης παρουσιάζει η Δευτέρα 10/3, ημέρα αφιερωμένη στη θέση του κρασιού στο εστιατόριο, με συζητήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια, όπως η επιχειρηματική δραστηριοποίηση στο χώρο των «wine bars», η μόδα των οποίων ξεκίνησε αμέσως μετά το “Οινόραμα” του 2012.


Primus Zitsa, Άσπρα Χώματα, Βλάχικο, Παλιοκαιρίσιο & Poeme στην Πλατεία Γευσιγνωσίας 2014

Τα καλύτερα κρασιά του “Οινοράματος” 2014 θα παρουσιαστούν στην Πλατεία Γευσιγνωσίας, που θα λειτουργήσει για μία ακόμα φορά σε ειδικό χώρο. Πρόκειται για μία έκθεση μέσα στην έκθεση, όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για τον ξένο αλλά και τον Έλληνα επαγγελματία - επισκέπτη να βρει αυτό που ψάχνει ανάμεσα σε τόσα κρασιά.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα πολλών εκθέσεων του εξωτερικού, σε αυτήν τα κρασιά που επιλέγουν οι εκθέτες ταξινομούνται ανά χρώμα και προέλευση, ενώ κάθε ένα συνοδεύεται από αναλυτική καρτέλα με πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Στην Πλατεία Γευσιγνωσίας 2014 το Κτήμα Γκλίναβος θα παρουσιάσει: το λευκό Primus Zitsa από την premium σειρά του, το λευκό Άσπρα Χώματα (White Soil), το κόκκινο Βλάχικο (Vlahiko), το ημιαφρώδες Παλιοκαιρίσιο (Old Times) και το αφρώδες Poeme, το οποίο παρασκευάζεται με την παραδοσιακή μέθοδο της σαμπάνιας.  


Greek Wine Information Bureau, Press & VIP Room

Με στόχο να βοηθήσουν του ξένους επισκέπτες της έκθεσης να οργανώσουν καλύτερα την επίσκεψή τους στο “Οινόραμα” 2014 και φέτος θα λειτουργεί το "Greek Wine Information Bureau", ένας χώρος επανδρωμένος με ξενόγλωσσα άτομα που γνωρίζουν καλά το ελληνικό κρασί. Παράλληλα, ο χώρος θα διατίθεται ως VIP Room για επαγγελματικές συναντήσεις εκτός περιπτέρου, αλλά και ως Αίθουσα Τύπου. Εκεί οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι θα μπορούν να αφήσουν τα πράγματά τους σε φυλασσόμενη αίθουσα, να ξεκουραστούν, να κάνουν τις συνεντεύξεις τους σε ήσυχο περιβάλλον, να συμβουλευτούν την εξειδικευμένη στο κρασί υπεύθυνη Τύπου για ότι χρειαστούν. Το “Οινόραμα” παρέχει δωρεάν είσοδο στους δημοσιογράφους με απλή επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες λειτουργίας “Οινόραμα” 2014:
  • Παρασκευή 7 Μαρτίου: 16:00-20:00
  • Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαρτίου: 10:00-19:00
  • Δευτέρα 10 Μαρτίου : 10:00-18:00

Ο νέος χώρος διοργάνωσης: Φέτος το “Οινόραμα”, μετακομίζει στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (Λεωφόρος Ποσειδώνος & Τζιραίων 8-10, Ελληνικό, τηλ.: 210 925 0010), ένα ενιαίο χώρο 7.000 τ.μ., με πολλές αίθουσες για τις παράλληλες εκδηλώσεις, απεριόριστο  parking και όμορφη βιομηχανικού τύπου αισθητική, που ταιριάζει με το κρασί.

Περίπτερο “Κτήμα Γκλίναβος”: 188 (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε.)

Είσοδος: Δωρεάν για όσους διαθέτουν πρόσκληση, τους επαγγελματίες και τους δημοσιογράφους (με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας). Για όλους τους άλλους το κόστος εισόδου είναι 8 ευρώ (ισχύει για όλες τις μέρες).

Χρήσιμοι σύνδεσμοι: www.oenorama.com & www.glinavos.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...