Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Oι Νέοι Αγρότες οργανώνονται στη Φλώρινα

Η ΕΑΣ Αμυνταίου και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών οργανώνουν συζήτηση την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα της ΕΑΣ Αμυνταίου (Γυμναστηρίου 7, Αμύνταιο) με θέμα την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013.

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου πρέπει να είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος για όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον και να σχεδιάζουν την πορεία στον αγροτικό τομέα μετά από 10-20-30-40 ή/& 50 χρόνια. Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχει ληφθεί πρόνοια από την Ελληνική Βουλή και με τον νόμο 3147/2003 (άρθρο 20) προβλέφθηκε η λειτουργία Ενώσεων Νέων Αγροτών.

Οι σκοποί των Ενώσεων Νέων Αγροτών καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών ορίζονται στα καταστατικά τους και είναι μεταξύ άλλων:

Η συνεργασία με αντίστοιχες οργανώσεις νέων αγροτών & νέων υπαίθρου ΕΕ.

Η μελέτη και υποβολή προτάσεων τρόπων και μεθόδων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας, των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών προβλημάτων που απασχολούν τους νέους αγρότες, για την ανύψωση οικονομικού, πνευματικού & πολιτιστικού τους επιπέδου.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών δεν υποκαθιστούν αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών & τα μέλη τους μπορούν να είναι μέλη & άλλων ΑΣΟ, ηλικίας 18 έως 40 ετών, αγρότες, σύμφωνα με όσα θα ορισθούν για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ αγρότες. Μέλη της Ε.Ν.Α. μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που ασκούν κατά κύριο λόγο το αγροτικό επάγγελμα ή επαγγελματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με αυτό και δεν έχουν συμπληρώσει το 40o έτος της ηλικίας τους.

Την Τρίτη, 14 Ιουν 2011, στις 7μμ στα πλαίσια της ενημέρωσης για την Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013 (και για την ακρίβεια για το 2014 έως 2020) μπορούν να συζητηθούν και θέματα όπως:

Ο καθορισμός του αντικείμενου των αγροτικών επαγγελμάτων

Η ανάγκη για άμεση δημιουργία αγροτικών σχολείων για τα αγροτόπαιδα

Η βελτίωση της νομοθεσίας για αγροτικούς συνεταιρισμούς μόνο με αγρότες

Η υποστήριξη ενιαίας έκφρασης στην κορυφή των επαγγελματιών αγροτών

Η αναγνώριση & καταξίωση των αγροτικών επαγγελμάτων (Επιμελητήρια?).

Η επαναφορά την σημασίας της τοπικής ανάπτυξης

Η μακροχρόνια μίσθωση χορτολιβαδικών δασικών εκτάσεων

Η fast trak αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων

Η διέξοδος στον καταναλωτή (Αγροτικές Αγορές, Δημοπρατήρια κλπ)

Τα τεχνητά υποτιμημένα αγροτικά έναντι της μεταποίησης-υπηρεσιών

Η εφαρμοσμένη έρευνα και γεωργικές εφαρμογές και πολλά άλλα. Την Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα της ΕΑΣ Αμυνταίου, η ΠΕΝΑ και η ΕΑΣ Αμυνταίου προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου στην συζήτηση «ΚΓΠ μετά το 2013». Πληροφορίες: ΕΑΣ Αμυνταίου-2386023813 & Α. Γιάτσογλου-6936054007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...