Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Μεσοποταμία Καστοριάς οι Νέοι Αγρότες

Την Τετάρτη, 21 Σεπ 2011, οι ακούραστοι Νέοι Αγρότες οργανώνουν στην Μεσοποταμία Καστοριάς, μια ακόμη συνάντηση-συζήτηση αμέσως μετά το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο θα γίνεται αυτές τις ημέρες (9-11/9/2011, στην Χίο), με το ίδιο ακριβώς θέμα «ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και αγροτικός κόσμος».
Στην συνάντηση  ο δημοσιογράφος κ. Δ. Μιχαηλίδης θα ενημερώσει για τα συμπεράσματα του 18ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Νέων Αγροτών για την ΠΟΛΥΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, αλλά θα συζητηθούν και πολλά άλλα θέματα, όπως:
  1. Η ανάγκη να υπάρχει επιστημονική στήριξη των Νέων Αγροτών, όπως ακριβώς υπάρχει για όλους τους νέους επιχειρηματίες με τα ερευνητικά κέντρα, τις θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας και τα κέντρα προώθησης της καινοτομίας. Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν ότι κατ’ αναλογία, και τηρώντας στοιχεία ίσης αντιμετώπισης της επιχειρηματικής δράσης όλων των Ελλήνων, θα έπρεπε να υπάρχουν κέντρα εφαρμοσμένης έρευνας για τα αγροτικά θέματα, πειραματικά αγροκτήματα διαθέσιμα σε κάθε έναν που θέλει να εφαρμόσει μια καινοτόμο καλλιέργεια-εκτροφή και διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας όπως ακριβώς υποστηρίζεται ακόμα και από τα λειτουργούντα Επιμελητήρια.
  2. Η ανάγκη για αγροτική επαγγελματική κατάρτιση και για εκπαιδευτικές διαδικασίες ακόμα και με την μορφή οργανωμένης ανταλλαγής εμπειριών, επισκέψεων μελέτης (study visit) ή/& επισκέψεων μάθησης (learning visit).
  3. Η ανάγκη για εντατική προσπάθεια στην προώθηση των προορισμών και της τοπικής ανάπτυξης, με την ενσωμάτωση τοπικών πολιτιστικών χαρακτηριστικών στο Καστοριανό τουριστικό προϊόν, μέρος του οποίου είναι η τοπική γαστρονομία και τα τοπικά φημισμένα αγροτικά προϊόντα διατροφής.
  4. Ο προσδιορισμός του αντικειμένου των αγροτικών επαγγελμάτων, ορισμός του επαγγελματία αγρότη και ο καθορισμός του ΕΝΕΡΓΟΥ αγρότη που προβλέπει η Κοινή Γεωργική Πολιτική για την μετά το 2013 εποχή.
  5. Η επιθυμία να γίνει απολύτως σαφές ότι η αγροτική κοινωνία και η ύπαιθρος έχουν κοινό μέλλον, σε αυτόν τον πλανήτη, μαζί με τον αστικό χώρο και τους κατοίκους των πόλεων.
Τέλος οι Νέοι Αγρότες επιθυμούν να βάλουν ψηφίδες του παζλ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ 2020 και του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου, διότι θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον ως επαγγελματίες αγρότες και το 2020, και το2030 και το 2040, και το 2050. Διότι οι Νέοι Αγρότες θα συνεχίσουν να είναι επαγγελματίες αγρότες και είναι μόνο εθελοντές συνδικαλιστές μέχρι το 40ο έτος της ηλικίας τους. Πληροφορίες: Παναγιώτης Δάγγας, 6974761349. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...