Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Χαλαζόπτωση σε Ημαθία, Πιερία, Κιλκίς, Λάρισα,Τύρναβο, Αγιά και Ελασσόνα

Η ξαφνική αλλαγή του καιρού έφερε και ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς προκαλώντας ζημιές κυρίως στις γεωργικές καλλιέργειες, ο απολογισμός των οποίων αναμένεται να γίνει σήμερα.

Το κύμα κακοκαιρίας έπληξε και τη Θεσσαλονίκη, με έντονες βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους. Στο φθινοπωρινό σκηνικό προστέθηκε και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο στους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές στην πόλη.

Σε εγρήγορση βρίσκεται από το πρωί το τμήμα ενισχύσεων και αποζημιώσεων του οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), αφού η χθεσινή ξαφνική αλλαγή του καιρού στη χώρα, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρό αέρα, απαιτεί την κινητοποίηση όλων, προκειμένου να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες.

Η διευθύντρια του τμήματος Ήρα Σουλίου επισήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δηλωθεί ζημίες στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τρεις περιοχές στο νομό Λάρισας -Τύρναβο, Αγιά και Ελασσόνα- όπου επλήγησαν καλλιέργειες μήλου.

Για τις εκτάσεις που βρέθηκαν στο στόχαστρο των χθεσινών καιρικών φαινομένων, σπεύδουν ήδη στο νομό Λάρισας τα αρμόδια συνεργία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνουν οι επιτόπιες εκτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Σουλίου εκτιμά ότι ακόμα ίσως και να είναι νωρίς, και να μην έχουν προλάβει οι βορειοελλαδίτες αγρότες να δηλώσουν ενδεχόμενες ζημίες στις καλλιέργειές τους, οπότε η ενημέρωση θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...