Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Δημόσια Διαβούλση για την ΚΓΠ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση την πρότασή της (18-11-2010) για την «ΚΓΠ μετά το 2013». Η διαβούλευση είναι έως 25/1/2011.

Η πρόταση της Κομισιόν είναι στο:http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2010:0672:FIN:el:PDF, και η διαβούλευση: http://ec.europa.eu/agriculture/cap-post-2013/consultation/index_en.htm.

Έλληνες νέοι αγρότες στις Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αποτέλεσμα μιας εξελικτικής πορείας της πρόθεσης των τότε φωτισμένων ηγετών να σταματήσουν τους ευρωπαϊκούς πολέμους που ξεκινούσαν από την διεκδίκηση του Άνθρακα και του Χάλυβα που βρίσκονταν ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία (Στρασβούργο, γι αυτό και η έδρα του ΕυρωΚοινοβουλίου) γι αυτό έκαναν τότε την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα Χάλυβα-ΕΚΑΧ και μαζί την ΕΥΡΑΤΟΜ-Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας, και ταυτόχρονο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να λύνουν τις διαφορές για αυτές τις δύο πρώτες Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και πέτυχαν απολύτως να σταματήσουν τους 300 περίπου ετών συνεχείς πολέμους μεταξύ των τότε μελών, και να μην έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη τα τελευταία 65 χρόνια.

Πολύ αργότερα έγινε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα-ΕΟΚ και σιγά-σιγά προχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διακήρυξη της Λισαβόνας. Όλα στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών, γι αυτό και το τότε ανώτατο όργανο ήταν το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών. Μόλις τώρα αποκτά κάποιες μεγαλύτερες δυνατότητες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως έκφραση των λαών, και η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει να μιλά και για δικαιώματα των ανθρώπων και των πολιτών της.

Μέχρι σήμερα μιλούσε για τα δικαιώματα των εργατών (ως εργατικό δυναμικό), για τα δικαιώματα του κεφαλαίου (ελεύθερη μεταφορά), για τα δικαιώματα των ζώων (ως εμπόρευμα), για την ανάγκη ομογενοποίησης των εμπορικών αγαθών και των προδιαγραφών, αλλά πάντα από την πλευρά, με την οπτική της αγοράς, όχι των πολιτών, όχι της κοινωνίας, όχι των ανθρώπων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...