Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μόνο… κουτόχορτο έχουν να δώσουν στους αγρότες, αλλά θα θερίσουν ό,τι σπέρνουν…

Με πολιτική… «αναθέματος» στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «τιμωρεί» τους αγρότες το ΠΑΣΟΚ, που αρνείται να εφαρμόσει την αύξηση του προϋπολογισμού του μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων  Aγροτών» από 100 εκατομμύρια ευρώ σε 275 εκατομμύρια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι έμειναν εκτός του μέτρου, περίπου 5.500 νέοι αγρότες, ενώ ειδικότερα στην Αχαϊα, εντάχθηκαν μόλις 80 υποψήφιοι νέοι γεωργοί και 156 υπήχθησαν στην κατηγορία των… επιλαχόντων!

Ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος είχε καταθέσει Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αναγνωριστεί η προσαύξηση του προϋπολογισμού και να μην αποκλειστούν οι 5.500 χιλιάδες αγρότες, πλέον των περίπου 3.000 που εντάχθηκαν στον αρχικό προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων.

Η κ. Μπατζελή απάντησε στον Βουλευτή, ότι η αύξηση που αποφάσισε η προηγούμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, προϋπέθετε την άμεση επιβάρυνση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων…

«Με δεδομένο ότι η σχετική Σ.Α.Ε του Μέτρου στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν έχει τροποποιηθεί καθώς απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι δυνατή η έκδοση από τις Περιφέρειες, αποφάσεων ένταξης νέων αγροτών πέραν του αρχικού ποσού των πιστώσεων των 100 εκατομμυρίων ευρώ», απάντησε η τέως Υπουργός.

«Απλά τα πράγματα. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ: ό,τι πει ο Υπουργός Οικονομικών που κάνει ό,τι του πει η τρόικα.

Καμία πολιτική για να στηριχθεί η γεωργία, η σπονδυλική στήλη της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, η μοναδική πολιτική αγωνία του ΠΑΣΟΚ είναι πώς θα καταργήσει κάθε πολιτική της Νέας Δημοκρατίας»,ανταπάντησε ο κ. Νικολόπουλος στην κ Υπουργό.

Ο Αχαιός Βουλευτής με νέ ατου απρέμβαση αφούυπενθυμίζει στο καινούριο Υπουργό τα εξής: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έγραψε στο κωδικό της δράσης 600 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2009 με ανοιχτή διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή, με στόχο στην αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων όπου θα έχουν υιοθετηθεί και αναπτυχθεί καινοτομίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας, καθώς επίσης και της υγιεινής και της ασφάλειας των προϊόντων…Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αναστολή της υποβολής των αιτήσεων. Ρώτησα την κυρία πρώην Υπουργό γιατί. Δεν μου απάντησε. Ή μάλλον μου απάντησε σε έξι γραμμές, ότι ανεστάλη εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής!.

Εσείς που τώρα αναλάβατε θα συνεχίσετε την ίδια πολιτική αναθέματος σαν καλό τροικόπουλο ή θα δώσετε λύση στους 5500 νέους αγρότες που η Κυβέρνηση ονόμασε επιλαχόντες. Είναι ακατόρθωτο να προσθέσετε 170 εκ ευρώ για να σώσετε 550 νέους αγρότες όταν τόσα για μία χρονιά ίσως κοστίσει η κουστωδία των Πρωθυπουργικών Συμβούλων….¨κατέληξε ο Ν. Νικολόπουλος

Εκτός του κανονισμού de minimis οι αιγοπροβατοτρόφοι!

Με γενικές αναφορές περί της πολιτικής της Κυβέρνησης για τους επαγγελματίες αγρότες, προτίμησε να απαντήσει η τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ερώτηση του Βουλευτή για την επιλεκτική καταβολή ενίσχυσης μέσω του κανονισμού de minimis, στους αγελαδοτρόφους-γαλακτοπαραγωγούς της χώρας. Ο κανονισμός αυτός, αφορά στη χορήγηση εθνικών ενισχύσεων μέχρι 150 εκ. ευρώ για τρία χρόνια που σημαίνει, μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε γεωργική εκμετάλλευση.

Ο Βουλευτής ρώτησε την Υπουργό γιατί δεν καταβάλλεται η ενίσχυση και σε άλλους κλάδους όπως οι αιγοπροβατοτρόφοι που αντιμετωπίζουν εξ ίσου σοβαρές δυσκολίες, αλλά η κ. Μπατζελή δεν απάντησε επί της ουσίας και κυρίως αν η Κυβέρνηση θα χορηγήσει την ενίσχυση του κανονισμού de minimis.

«Έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα όπως η αύξηση των αγροτικών συντάξεων, η ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας των αγροτών, η αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α, η ένταξη του αγρότη στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και οι ρυθμίσεις τραπεζικών χρεών και εγγραφών στον Τειρεσία», απάντησε μετατξύ άλλων η κ. Μπατζελή.

«Άλλο ρώτησα, ό,τι ήθελε απάντησε η τέως Υπουργός. Διότι η Κυβέρνηση κάνει ότι της υπαγορεύσουν οι δανειστές της, αλλά μπορεί να λέει ό,τι θέλει και ό,τι τη βολεύει», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...