Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Nέα μπλόκα στην Καβάλα - Στην Αθήνα κατεβαίνει αντιπροσωπεία

Στην Αθήνα κατεβαίνει αντιπροσωπεία αγροτών προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ επιδιώκεται συνάντηση για αύριο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος.


Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.


Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποιου είδους συμβολική κινητοποίηση εντός της ημέρας.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη στις 15:00 νέο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Στην Πέλλα, από νωρίς το πρωί αγρότες έχουν προχωρήσει και πάλι σε κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο παραγωγός Χρήστος Καμτσής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Οι σερραίοι αγρότες διατηρούν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και αύριο πρόκειται να προβούν σε διαμαρτυρία στην εφορία.

Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχωρούν από το πρωί αγρότες της περιοχής, ενώ οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.  

Εν τω μεταξύ, αύριο, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προχωρήσουν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τις 13:00.

Συνάδελφοί τους στη Βοιωτία θα μεταβούν με άλλους συμπολίτες τους στα διόδια Τραγάνας που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των τιμών, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...