Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο «κράξιμο» Χαρακόπουλου σε Χατζηδάκη για το φρέσκο γάλα

Κόντρα «μακράς διάρκειας» για την άρση του περιορισμού των πέντε ημερών για την διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος - Θα εξοντώσουμε έναν ολόκληρο κλάδο παραγωγής, είπε χαρακτηριστικά


Διαστάσεις εμφυλίου λαμβάνει πλέον η κόντρα «μακράς διαρκείας» για το γάλα καθώς μετά τον κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την άρση του περιορισμού των πέντε ημερών για την διατηρησιμότητα του φρέσκου γάλακτος.


Ο κ. Χαρακόπουλος μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «αμφίβολη» την έκθεση του ΟΟΣΑ που έσπευσε να υιοθετήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και εξήγησε «για έκπτωση 5 αντί 10 λεπτών την ημέρα για μια τετραμελή οικογένεια, θα εξοντώσουμε έναν ολόκληρο κλάδο παραγωγής. Εάν για την τιμή του γάλακτος φταίει η διάρκειά του, τότε γιατί το μακράς διάρκειας είναι ακριβότερο; Προσπαθούμε να περιορίσουμε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αλλά με αυτές τις αποφάσεις θα το εκτοξεύσουμε με αθρόες εισαγωγές γάλακτος».

Συνέχισε δε την κριτική κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης για απόπειρα «νοθείας» ενός «δυναμικού και εξωστρεφούς κλάδου» με ρυθμίσεις για σκόνη γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...