Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση κτηνοτρόφων έξω από το ΥΜΑ-Θ τη Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρη Καμπούρη, τρεις ημέρες νωρίτερα, αντιπροσωπεία ΠΕΚ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και πάλι στη Θεσσαλονίκη.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμπούρης, μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας, οι κτηνοτρόφοι θα συναποφασίσουν ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσουν, θέτοντας ως επόμενους στόχους την παρουσία τους σε Τέμπη και Αθήνα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΠΕΚ, υπογραμμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την επιβίωση του κλάδου, «ο οποίος βρίσκεται στην κατάσταση του 2006 δεχόμενος θεσμική επίθεση, όχι από τις γαλακτοβιομηχανίες, αλλά από την πολιτεία, με μια σειρά κακών πληρωμών, οι οποίες εάν γενικευθούν με τις προτάσεις της νέας ΚΑΠ θα οδηγήσουν την κτηνοτροφία και την οικονομία της χώρας στην καταστροφή».

Μεταξύ των διεκδικήσεων της ΠΕΚ περιλαμβάνεται και μια συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων «με την απαίτηση να έρθουν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...