Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το Κρητικό ακτινίδιο έτοιμο να κατακτήσει την αγορά

Θετικά είναι τα μηνύματα από την αγορά για εκείνους που επιχειρούν και στην Κρήτη να δώσουν βάρος σε νέες ποικιλίες και νέες καλλιέργειες, όπως αυτη του ακτινίδιου!


Ένα φρούτο, το οποίο μέχρι σήμερα για να φτάσει στα ράφια των ντόπιων καταστηματων, ταξιδεύει από μέρη εκτός Κρήτης, πλέον έχει αρχίσει να καλλιεργείται και εδώ.


Σε διάφορες περιοχες του νησιού, οι αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει τέτοιες πρότυπες καλλιέργειες. Το ευτύχημα είναι ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει αυτή την προσπάθεια, όπως απέδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη της κ. Θεανώς Βρέντζου στο Ρεθυμνο.
Ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση καλλιεργητών ακτινιδίου της περιοχής  Ποταμών Ρεθύμνης, η αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επί τόπου επίσκεψη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Κακογιαννάκη, και στελέχη της Περιφέρειας, με σκοπό την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίηση των εκτάσεων με έμφαση στις πρότυπες και βιώσιμες  καλλιέργειες.

Η περιοχή όπως είναι γνωστό  παράγει ποιοτικό ακτινίδιο, που διατίθεται για κατανάλωση στην αγορά της Κρήτης, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις καλλιέργειες-εκμεταλλεύσεις που λειτουργούν ορθολογικά και είναι βιώσιμες προκειμένου να λειτουργήσουν σαν πρότυπα νέων αγροτικών επενδύσεων. Υποστηρίζουμε τις συνεργασίες των αγροτών ώστε μέσα από συλλογικές προσπάθειες  να παράγουμε ποιοτικά-ελκυστικά και ανταγωνιστικά προϊόντα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το κρητικό ακτινίδιο είναι πολύ υψηλης ποιότητας και οι Κρητικοί αγρότες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τη δυναμική που έχει ως φρούτο και σαφώς τη ζήτηση του από τους καταναλωτές.

creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...