Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αλλαγή σελίδας για τον αγροτικό συνεταιρισμό Λαμίας

Πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός είναι από δω και στο εξής η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας.


«Μετά από σχεδόν έναν αιώνα δραστηριότητας, στο εξής θα αναφερόμαστε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας, πρωτοβάθμιο συνεταιριστικό φορέα φυσικών προσώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά χτες στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θανάσης Παπαθανασόπουλος.


Όπως αποφασίστηκε στην ιστορική Γενική Συνέλευση των εταίρων της πρωην ΕΑΣ Λαμίας, οι αγρότες των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών που ανήκαν στην Ένωση αυτοδίκαια εντάσσονται ως μέλη του ΑΣΥΝ Λαμίας, αν το επιθυμούν και υποχρεούνται να αποδεχτούν και όσα θα διαλαμβάνονται στις καταστατικές διατάξεις του νέου φορέα.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανασόπουλος, όλα τα μέλη υποχρεώνονται να διαθέτουν το σύνολο της παραγωγής τους στον Συνεταιρισμό, σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου επικυρωμένης απο την γενική Συνέλευση.

«Δεν μιλάμε βέβαια για τους παραγωγούς που διαθέτουν κάποιες ποσότητες των προϊόντων τους απευθείας στην αγορά όπως πωλητές λαϊκών αγορών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΑΣ, όπως τα εκκοκκιστήρια Ηράκλειας και Νέου Μοναστηρίου και το εργοστάσιο Γάλακτος Λαμίας περιέρχονται στον ΑΣΥΝ Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...