Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Από βδομάδα οι κινητοποιήσεις αγροτών - κτηνοτρόφων

Την Τρίτη σε Λάρισα και Χανιά, την Τετάρτη στη Μυτιλήνη


Εντείνονται οι προετοιμασίες στα χωριά της Θεσσαλίας για την πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 10/12, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Αύριο βγάζουν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του χωριού οι αγρότες στο Δαμάσι της Λάρισας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα πάρουν κι άλλοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε χωριά των νομών της Θεσσαλίας.


Συγκέντρωση διοργανώνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, την Τρίτη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Σε συγκέντρωση καλεί η ΠΑΣΥ και στη Μυτιλήνη, την Τετάρτη 11/12, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Στους δεκάδες λόγους που βγάζουν τους αγρότες ξανά στους δρόμους, προκειμένου να επιβιώσουν, προστίθενται και οι καταδίκες όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους στην Τράπεζα Πειραιώς (εξαγόρασε την πρώην Αγροτική Τράπεζα). Το τελευταίο διάστημα τα «κλητήρια» πέφτουν «βροχή», ενώ πριν από λίγες μέρες ένας αγρότης καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή, ενώ η δίκη ενός άλλου αναβλήθηκε για το Μάρτη του 2014.
Οι υποθέσεις αφορούν σε αγροτικά δάνεια που πήραν οι αγρότες από την ΑΤΕ πριν ακόμα αυτή πωληθεί στην Πειραιώς. Μετά το «σπάσιμο» της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» τράπεζα (η «καλή» κατέληξε στην Πειραιώς), τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πέρασαν στην «κακή» και παρέμειναν στη διαχείριση του Δημοσίου. Τώρα, το κράτος στρέφεται ενάντια στους αγρότες, από τους οποίους δεν έχει τίποτα να δημεύσει για να πάρει τα χρωστούμενα και οι υποθέσεις καταλήγουν στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...