Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

H πρακτική αμπελουργία στο επίκεντρο ημερίδας στη Δράμα

Την δυνατότητα να ενημερωθούν για την καλλιέργεια του αμπελιού αλλά και πως μπορούν από μόνοι τους να φτιάξουν το δικό τους ποιοτικό σπιτικό κρασί και τσίπουρο, θα έχουν όσοι αγρότες παραβρεθούν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνεται στη Δράμα, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με θέμα «Πρακτική Αμπελουργία-Παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου».


Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, την εν λόγω ημερίδα, η οποία θα λάβει χώρα στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί έναν παραδοσιακό κλάδο της φυτικής παραγωγής στο Ν. Δράμας, όπου δραστηριοποιούνται είτε μεγάλα σχήματα με την παραγωγή ονομαστών κρασιών ποιότητας, είτε μικροκαλλιεργητές που παράγουν το δικό τους κρασί και τσίπουρο.

Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο γεωπόνος-οινολόγος, κ. Τσέτουρας Παναγιώτης, γνωστός από την συγγραφή βιβλίων, σχετικών με την καλλιέργεια του αμπελιού και την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.

Agronews.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...