Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μεγάλες καταστροφές στην ορεινή Ολυμπία από χαλαζόπτωση

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση, τα ξημερώματα της Τρίτης, κυρίως σε ελαιοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. 


Με το πρώτο φως της ημέρας οι αγρότες επισκεπτόμενοι τα χωράφια τους, διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής έναν περίπου μήνα πριν από τη συγκομιδή των καρπών.

Σύμφωνα με το patrisnews, σε ορισμένα χωριά διεκόπη η ηλεκτροδότηση ώς το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, η οικονομική καταστροφή των αγροτών είναι μεγάλη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν τη συγκομιδή και την πώληση του ελαιολάδου τους για να ζήσουν. Τώρα, ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ, ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες των τοπικών διαμερισμάτων Ηράκλειας, Καυκανιάς, Χελιδονίου, Νεράιδας, Κρυονερίου, Πλατάνου, Κλαδέου, Μάγειρα, Πεύκων, Λάσδικα, Λάλα, Νεμούτας, Αχλαδινής, Πουρναρίου, Πελοπίου, Μουριάς, Κάμενας, Λούβρου, Βασιλακίου και Ξηρόκαμπου.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρει πως ήδη έχει προχωρήσει στην άμεση αναγγελία των ζημιών προς τον ΕΛΓΑ και σε επικοινωνία με το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Πάτρας για την αποστολή κλιμακίου καταγραφής των καταστροφών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κλιμάκιο θα επισκεφθεί την περιοχή εντός της εβδομάδας.

Τέλος, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας καλεί όλους όσους επλήγησαν από την χαλαζόπτωση να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για την σωστή και έγκαιρη υποβολή της δήλωσης των ζημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...