Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Λάρισα: “Δύναμη ζωής” τα μήλα Αγιάς

Aπό τις πλέον δυναμικές καλλιέργειες για το Νομό Λάρισας, με εξαγωγική δραστηριότητα και οικονομικά οφέλη είναι τα μήλα της Αγιάς. Στον συγκεκριμένο Δήμο παράγονται 100.000.000 κιλά μήλα το χρόνο - και αυτό σε μία "μέτρια" χρονιά - και ο αριθμός δέντρων μηλιάς ανέρχεται στις 870.000. 

Η "Γιορτή Μήλου", που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη, για μία ακόμη φορά φέτος, ανέδειξε τόσο την δυναμική του προϊόντος όσο και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την καλύτερη ανάδειξη και υποστήριξή του.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τα εγκαίνια της Γιορτής, "τα μήλα Αγιάς κέρδισαν τη φήμη τους χάρη στην ασύγκριτη ποιότητά τους αλλά και την επιμονή των καλλιεργητών για το καλύτερο". Σημείωσε δε - μεταξύ άλλων - την ανάγκη διατήρησης της υψηλής ποιότητας των μήλων, τη σημασία της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών με την εισαγωγή πιο δυναμικών ποικιλιών μήλων και την αξία των Οργανώσεων Παραγωγών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, το 30% της παραγωγής μήλων στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην περιοχή Άγιας και αυτοδίκαια αποτελεί τη δυναμικότερη καλλιέργεια του προϊόντος σε όλη την επικράτεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...