Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Από ελληνικό κριθάρι μέχρι το 2015 όλες οι μπίρες


Να καλύψει εξολοκλήρου με ελληνικό κριθάρι τις ανάγκες της παραγωγής της μέχρι το 2015, στοχεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η οποία διπλασίασε ήδη τον αριθμό των παραγωγών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, με αποτέλεσμα αυτοί να ανέρχονται πλέον στους 2100.

Για το 2013, η εταιρεία στοχεύει στην προμήθεια 40000 τόνων ελληνικού κριθαριού, ποσότητα διπλάσια σε σχέση με το 2012, για την παραγωγή των προϊόντων Amstel, 'Αλφα και ΒΙΟΣ 5. Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της εταιρείας, Μηνάς Μαυρικάκης, μιλώντας σε εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και συνεργάτες, στη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία, που έχει επιλέξει από το 2008 να καλύπτει την πρώτη ύλη της από την ελληνική γη, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, το οποίο φέτος «τρέχει» για έκτη συνεχή χρονιά, έχει προμηθευτεί συνολικά περίπου 70000 τόνους ελληνικού κριθαριού, αξίας 14 εκατ. ευρώ, από εγχώριους παραγωγούς.

Η βυνοποίηση του κριθαριού πραγματοποιείται στα δύο ιδιόκτητα βυνοποιεία της, σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, τα μοναδικά που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με ελληνικά ινστιτούτα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ελληνες επιστήμονες, έχει αναπτύξει ελληνικές ποικιλίες κριθαριού («Θεσσαλονίκη», «Ανδρομέδα»).

Σημειώνεται ότι ο στόχος για κάλυψη του 100% των αναγκών παραγωγής της εταιρείας από ελληνικό κριθάρι αφορά όλες τις μπίρες που παράγονται στην Ελλάδα, ήτοι τις Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock και Amstel Radler και τις Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer και ΒΙΟΣ 5.

kathimerini.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...