Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά την Τρίτη η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς


Αύριο Τρίτη ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ποσών απευθείας στους λογαριασμούς των ροδακινοπαραγωγών, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του ίδιου του υπουργού, Αθανάσιου Τσαυτάρη και κατόπιν συνεννοήσεως με τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου και τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, εγκρίθηκαν τα δάνεια στις κονσερβοποιίες. Η απευθείας καταβολή των είναι κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των δικαιούχων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, μετά την ολοκλήρωση της συσχέτισης προκαταβολών που είχαν λάβει από τις μεταποιητικές μονάδες ροδάκινου οι παραγωγοί και της αξίας της παραγωγής που παρέδωσαν στις μονάδες μεταποίησης, προσδιορίστηκαν επακριβώς τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί για την εξόφληση της αξίας του προϊόντος που παρέδωσαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα ανακοινώνεται ότι θα ξεκινήσει αύριο καταβολή των οφειλομένων ποσών απευθείας στους παραγωγούς για την πρώτη μεταποιητική μονάδα και σύντομα θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τη δεύτερη μεταποιητική βιομηχανία.

Οι πληρωμές ύψους 7 εκατ. ευρώ, που ξεκινούν αύριο, αφορούν περίπου 3.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην πρώτη εταιρία, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ύψους 5 εκατ. ευρώ σε περίπου 2.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην δεύτερη εταιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...