Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα


Τη σχεδίαση και υλοποίηση, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενός ειδικού προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης σε εποχιακώς απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες σε ολόκληρη τη χώρα, ιδίως στις περιόδους συγκομιδής, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την αγροτική ανάπτυξη, στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι υπό μελέτη ειδική επιδότηση ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών σε Έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς, που ζουν και δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, κάτι που θα αντιμετωπίσει και το φλέγον ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.

«Είναι υπό επεξεργασία ένα σύμφωνο συνεργασίας της Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορά στην κλαδική εξειδίκευση και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στον αγροτικό τομέα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι θέσεις εργασίας δεν είναι μόνο συνέπεια της ανάπτυξης, αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη και διαμόρφωση μιας ανταγωνιστικής, έξυπνης και βιώσιμης γεωργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...